Najnovije

Šokantna nemačka studija pokazala: Karantin nije imao efekta na zaustavljanje širenja koronavirusa

Novo, opširno istraživanje nemačkih naučnika sa Univerziteta u Minhenu pokazuje da karantin nije imao efekta na smanjenje stope zaraze koronavirusom u zemlji.

Ilustracija (Foto: pixabay. com)

Kako se navodi, statističari sa Univerziteta u Minhenu nisu otkrili „nikakvu direktnu vezu“ između karantina u Nemačkoj i pada stope zaraze u zemlji.

Studija je otkrila da su u sva tri navrata pre nego što je Nemačka uvela karantine, u novembru, decembru i aprilu, stope zaraze već počele da padaju.

Stopa R – broj koji pokazuje koliko drugih ljudi je osoba koja je nosilac virusa zarazila – već je bila ispod 1 pre stupanja na snagu ograničenja karantina.

Kao što se već izveštavalo prošle godine, procurela studija iz nemačkog Ministarstva unutrašnjih poslova otkrila je da bi posledica karantina u zemlji na kraju mogla da bude veliki broj žrtava zbog drugih ozbiljnih bolesti koji nisu lečeni zbog koronavirusa.

Ovo nikako nije jedina studija koja je zaključila da su karantini potpuno beskorisni i da nemaju nikakvog pozitivnog efekta.

Studija, koju su u januaru objavili istraživači sa Stanforda, otkrila je da obavezan karantin ne doprinosi više zaustavljanju širenja kovid-19 od drugih mera poput socijalne distance.

Još u martu je profesor medicine sa Stanforda rekao da su kovid-19 karantini „jedna od najvećih grešaka u javnom zdravstvu u poslednjih 100 godina“.

Ranije ove godine, akademici sa Dukea, Harvarda i DŽons Hopkinsa takođe su zaključili da bi u naredne dve decenije moglo da nastupi do oko milion smrtnih slučajeva kao rezultat karantina.

Ulazak Ukrajine u NATO mogao bi biti početak rata sa Rusijom. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Webtribune.rs
 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA