Najnovije

ASAD ZNATNO OJAČAO SIRIJSKO VAZDUHOPLOVSTVO: Pomoć stigla iz bratske Rusije, džihadistima se crno piše! (FOTO/VIDEO)

Sirijsko arapsko ratno vazduhoplovstvo (SiAAF) vrši remont svojih zastarelih borbenih bombardera Su-22M4, proizvedenih još u Sovjetskom Savezu.

Bašar Al Asad sa vojskom. (Foto: Sana)

Blog Luftvafe AS je 9. juna podelio fotografije potpuno novih motora Liulka AL-21, koji su nedavno isporučeni iz Rusije u Siriju kao podrška remontu lovačkih bombardera Su-22M4. Fotografije su napravljene u centru za održavanje u vazduhoplovnoj bazi al-Šajrat u istočnom Homsu.

Isti tip motora koristi se i u naprednijem lovačkom bombarderu Su-24, koji se takođe koristi u ograničenom broju sa SiAAF.

Trenutno je u službi SiAAF više od 30 borbenih bombi Su-22M3 \ 4. Tokom rata izgubljeno je najmanje 15 ratnih aviona ovog tipa.

Pobunjenici su oborili četiri Su-22M3 \ 4, jednog koalicija predvođena SAD-om, druga izraelska vojska i ukupno šest uništeno je na terenu tokom američkog napada 2017. godine na vazduhoplovnu bazu Al-Šajrat. Ostatak je izgubljen u nesrećama.

SiAAF obično raspoređuje Su-22M3 \ 4 kako bi pružio blisku vazdušnu podršku sirijskim trupama. Ako je potrebno, lovački bombarder takođe je sposoban za izvođenje preciznih udara i suzbijanje neprijateljskih misija PVO.

Održavanje starih aviona poput Su-22M3 \ 4 u službi je presudno za SiAAF koji se bori da ostane efikasan sa svojim ograničenim resursima.

DŽihadisti udarili žestoko po Asadovoj elitnoj jedinici, ima mrtvih! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA