Najnovije

Obradović: Kažite kada će vanredni parlamentarni izbori!

Došlo je krajnje vreme da se aktuelna vlast izjasni kada će biti raspisani varedni parlamentarni izbori u Srbiji, poručio je danas iz Kragujevca lider Pokreta Dveri Boško Obradović.

Boško Obradović. (Foto: Jutjub)

On je pred novinarima danas podsetio, da je aktuelni režim, kako je rekao “ zbog uspeha prošlogodišnjeg bojkota“, najavio vanredne parlamentarne izbore, ali još uvek nema potvrde kada će oni i biti.

Obradović je licitirao o mogućem terminu i pitao se da li će izbori biti pre predsedničkih i beogradskih na proleće sledeće godine, ili možda zajedno, ili je vlast odlučila da odustane od izbora i tako “po ko zna koji put prevari javnost“.

Zbog toga Pokret Dveri zahteva da se aktuelni režim odmah izjasni o terminu održavamnja izbora Obradović je rekao i da Dveri imaju zahtev da se u Srbiji raspišu vanredni pokrajinski izbori u Vojvodini, vanredni lokalni, kao i da izbore treba raspisati i u južnoj srpskoj pokrajini.

„Vrh države treba da raspiše i vanredne pokrajinske izbore za Skupštinu Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, kao i lokalne izbore na KIM koji nikada nisu organizovani od trenutka dolaska SNS na vlast. Pre toga smo imali lokalne izbore u organizaciji srpske države makar na severu KIM, a danas nemamo nigde nikakve izbore u organizaciji države, već je sve prepušteno lažnim izborima i lažnoj državi Kosovo, kojoj je ova vlast praktično predala svoja ovlašćenja“, rekao je Obradović

On je izrazio sumnju da državni vrh „tajno i iza scene“ pregovara o ulasku Kosova u Ujedinjene Nacije, te da „samo čekaju da dobiju nešto zauzvrat i da to građanima predstave kao nekakav dobitak srpske diplomatije“.

„Takva vrsta prevare, ne može i neće proći“, kategorično je izjavio Obradović.

Obraćajući se iz nekadašnje srpske prestonice, lider Dveri je rekao da je u Srbiji danas potrebno „razvlašćivanje Beograda“ i istinska decentralizacija zemlje, te da će u nastupajućem periodu važnu ulogu imati Kragujevac i Šumadija.

„Ponovo će naša Šumadija biti prvo svetlo obnovljene demokratije i pravne države. Mi Šumadinci smo uvek bili temelj srpske državnosti, ali da ova vlast ne zaboravi da smo uvek bili i prvi ustanici pod okupatorom. Da li je okupator spoljašnji ili unutrašnji, mi ćemo uvek biti spremni da ustanemo protiv takvog okupatora“, poručio je Boško Obradović iz Kragujevca.

Sramna objava Istorijskog arhiva Beograda o despotu Stefanu izazvala oštre reakcije! Više o tome OVDE.

Izvor: nova.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA