Najnovije

BELORUSIJA I RUSIJA IDU KA PUNOJ INTEGRACIJI: Lavrov iskritikovao EU zbog Minska

Moskva i Minsk su danas izrazili zabrinutost zbog politike sankcija koju Evropska unija (EU) sprovodi prema Rusiji i Belorusiji.

Sergej Lavrov (Foto: Ministarstvo spoljnih poslova Rusije)

"Tokom današnjeg sastanka izrazili smo zajedničku zabrinutost zbog politike koju Evropska unija vodi prema našim zemljama", poručio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji za novinare nakon razgovora sa beloruskim kolegom Vladimirom Makeijem, prenosi TASS.

Lavrov je naglasio da se pristup EU prema Rusiji i Belorusiji ne može smatrati konstruktivnim kada se iskazuje kroz represivne principe, što pomalo podseća, kako je rekao, na odsustvo promišljanja i teško da se može nazvati zdravom politikom.

Ruski ministar je rekao da su tokom protekla dva dana sa beloruskim kolegama održani veoma detaljni razgovori o čitavom nizu pitanja koja se tiču odnosa dve zemlje i da je izražena odlučnost da se ispune svi zadaci postavljeni od strane predsednika Vladimira Putina i Aleksandra Lukašenka koji su samo tokom ove godine tri puta neposredno sastajali.

Lavrov je rekao i da zvanična Moskva i Minsk imaju zajedničku viziju o napretku na svim područjima saradnje, uključujući i onu po pitanju pune integracije.

"Juče smo nasamo razgovarali o ključnim zadacima koje su predsednici postavili našim ministarstvima. Koliko sam razumeo, imamo zajedničku viziju kako da se krećemo dalje duž svih staza, uključujući i pitanje integracije i koordinacije spoljne politike u aktuelno nimalo lakoj situaciji u današnjem svetu", rekao je Lavrov, a prenosi ruska agencija Tass.

"Juče, nakon našeg bilateralnog sastanka, imali smo priliku da razgovaramo sa ambasadorima država Zajednice nezavisnih država. Razgovarali smo o ključnim pitanjima na međunarodnom dnevnom redu", dodao je Lavrov.

Kako se nemačka vojska obrukala u Litvaniji, pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA