Najnovije

IZRAELSKI KOMANDOSI U TAJNOJ OPERACIJI NA TERITORIJI SIRIJE?! Ranjeni sirijski vojnici, poslato upozorenje Hezbolahu! (FOTO)

Osamnaestog juna u eksploziji bombe povređena su dvojica vojnika Sirijske arapske vojske (SAA) u Kuneitri u blizini linije razdvajanja sa Golanskom visoravni koju kontroliše Izrael.

Izraelska vojska. (Foto: idf.il)

Bomba je postavljena unutar osmatračnice SAA koja se nalazi u blizini ostataka stare bolnice u Kuneitri, koju je izraelska vojska uništila tokom rata 1973. godine. Kada su vojnici ušli u objekat, uređaj je eksplodirao.

- Rusko vojno vozilo prebacilo je ranjene borce režima u obližnje bolnice - navodi se u izveštaju Sirijske opservatorije za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu. Stanicu koja se nalazi na manje od 200 metara od linije razdvajanja često posećuju visoki oficiri SAA i komandanti Hezbolaha.

Dan ranije, izraelski borbeni tenkovi granatirali su položaj SAA u gradu Kahtanija, udaljenom oko 150 metara od linije razdvajanja. Osmatračnicu su često posećivali i komandanti Hezbolaha, naime Munir Ali Naem Šaito, takođe poznat kao "DŽavad Hašim" i "Hadž Hašim".

Izraelska vojska upozorila je pripadnike službe SAA u Kuneitri, posebno one koji služe u redovima Prvog korpusa da ne sarađuju sa Hezbolahom. Avioni su bacali letke u blizini linije razdvajanja.

Prema izraelskim i sirijskim izvorima, izraelska vojska stoji iza eksplozivne naprave koja je ranila dvojicu vojnika SAA. Napad je verovatno bio upozorenje Hezbolahu.

Bela kuća sve stopirala, Ukrajinci ostaju bez američkog oružja! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA