Najnovije

KRIVOKAPIĆ NASTAVLJA DA BLATI DF: Optužuje predstavnike Srba da sarađuju sa Milom, ludilu kraja nema!

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić odbacio je danas, u izjavi za medije, tvrdnje da je u crnogorskoj skupštini stvorena nova većina i kazao da on neće biti premijer protiv volje naroda.

Zdravko Krivokapić. (Foto: Flickr)

Na tvrdnje da je zahtevom za smenu ministra pravde Leposavića inicirao usvajanje deklaracije o Srebrenici i da je time u skupštini sklopljena nova većina, Krivokapić je kazao da to apsolutno nije tačno.

- Većina je iskazana 30. avgusta i to je volja naroda. Ovaj premijer neće biti protiv volje naroda, iako to ne odgovara određenim političkim subjektima. Ovde nisu bitni pojedinci, niti političke partije, već budućnost naroda Crne Gore - istakao je Krivokapić.

Dodao je da je Leposavić morao da ode zato što je kao ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava bio u obavezi da poštuje sve međunarodno preuzete obaveze Crne Gore.

- Da li je to po nečijoj volji ili ne, to je najmanje bitno. Imate deklaraciju koja je usvojena 2009. u Skupštini Crne Gore. Ta većina koja je formirana 30. avgusta mogla je da odradi mnoge aktivnosti, ali oni su želeli na taj način da iskažu meru kako bi srušili ovu vladu i to permanentno rade, bukvalno od trenutka kada su se izbori završili - ističe Krivokapić.

On kaže da njegovim kritičarima ne odgovara ekspertska vlada, da im ne odgovaraju promene, već jedino žele zamene.

Crna Gora, prema njegovim rečima, mora da prođe demokratsku tranziciju bez radikalnih i revolucionarnih iskoraka, umereno i u korist svih građana Crne Gore.

Krivokapić je danas uzvratio Demokratskom frontu, članici vladajuće koalicije, optužbom da sa opozicionim DPS-om predsednika Mila Ðukanovića ruši aktuelnu vladu, te upitan kakve veze njihove namere imaju sa usvajanjem rezolucije i smenom Leposavića, rekao je da je tri puta ponovio da su na projektovano pitanje DPS imali projektovan odgovor.

- Taj vid i način delovanja, da li je direktan ili indirektan, već 30 godina govori o podršci koju najčešće određeni događaji, koje scenira ili podstiče DF odgovaraju DPS-u. To je vrlo čudnovato - rekao je Krivokapić.

Upitao je i zašto, ako su bili toliki znalci nisu uspeli da pobede DPS do 2020.

- Sticajem okolnosti predvodio sam tu koaliciju srcem, ljubavlju i istom prema Crnoj Gori, veri i časti koju su Crnogorci uvek iskazivali. Pa se zato može reći ''za krst zlatni za slobodu zlatnu" - kazao je Krivokapić.

Upitan da li će usvajanje deklaracije imati uticaja na odnose sa Srbijom, rekao je da je Balkan trusno područje, a to trusno područje ne čine ljudi i narod koji žive tu, već političari koji kreiraju takve politike.

Rekao je da smatra da je došao trenutak da se svi pomirimo, da se okrenemo budućosti i da zajednički radimo, i dajemo najbolji rezultat za naše građane.

Što se tiče kritike vezane za to da je predlog dobio glas nekog ko nije iz vladajuće većine, kazao je da Krivokapić kaže da se zemlja pretvorila u pogrešnu demokratsku priču koja vodi ka optužbama, ako slučajno nego da glas za neki preldog druge strane da je sklopljena nova koalicija.

- Ako je tako, zašto parlamenti ne izgledaju drugačije. To je jednoumlje koje važi na ovim prostorima. Priča demokratije je da najbolje rešenje podrže oni koji smatraju da je ono najbolje. Nismo naučili mnoge lekcije iz demokratije. Učimo ih i zato je to demokratska tranzcija - zaključio je on.

Bela kuća sve stopirala, Ukrajinci ostaju bez američkog oružja! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA