Najnovije

NAPADNUTE IRANSKE SNAGE: Ima mrtvih i ranjenih, veliko krvoproliće! (FOTO)

U napadu ćelija Islamske države u istočnoj sirijskoj provinciji Deir Ez Zor ubijena su dva borca iz, a osam drugih je ranjeno.

DŽihadisti ID. (Foto: Jutjub)

Napad, koji se dogodio rano ujutru, bio je usmeren na nekoliko položaja gde su iranske snage imale značajno prisustvo u području DŽvifa u blizini grada Majadina, jednog od najvećih urbanih centara na jugu Deir Ez Zora.

Snage koje podržava Iran, uglavnom sačinjene od sirijskih i iračkih boraca, održavaju snažno prisustvo u južnom Deir Ez Zoru, gde deluju protiv ID-a i čuvaju sirijsko-iračku granicu.

Napad u Deir Ez Zoru najverovatnije je započet iz pustinje Homs, glavnog uporišta ćelija ID-a u centralnoj Siriji. Prostrana pustinja leži između istočnog Homsa i zapadnog Deir Ez Zora.

Ranije ove nedelje, teroristi su napali tri kamiona koji su prevozili zalihe i opremu za sirijske vladine snage i njihove saveznike u istočnom delu Hame. Ovi napadi nisu prošli nekažnjeno.

Prema izveštaju Sirijske opservatorije za ljudska prava (SOHR) sa sedištem u Londonu, 18. juna, ratni avioni ruskih vazduhoplovnih snaga izveli su više od 15 vazdušnih napada na skrovišta ID-a u centralnoj Siriji. Rezultati vazdušnih napada tek treba da budu otkriveni.

Takođe je stigla i vest da je pronađeno telo jednog borca dobrovoljačkog sirijskog odreda Nacionalnih odbrambenih snaga (NDF) zarobljenog i ubijenog odsecanjem glave od strane džihadista ID-a u pustinji Homs u vreme kada je ID kontrolisao Palmiru.

Nedavni napad ID-a u centralnoj Siriji prouzrokovao je određene gubitke. Međutim, pretnja terorističke grupe je mnogo manja od one pre samo godinu dana.

Raketni napad zaustavljen u zadnji čas! Više o tome OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA