Najnovije

OD BAJDENA TRAŽE DA URADI HITAN PSIHOLOŠKI TEST! Kongresmeni žele da znaju da li je sposoban da vodi Ameriku!

Kongresmen Roni DŽekson iz Teksasa, bivši lekar Bele kuće koji je nekadašnjem predsedniku Donaldu Trampu izdao uverenje o mentalnom zdravlju, traži da DŽo Bajden bude podvrgnut psihološkom testu koji bi omogući da se odredi da li je u stanju da vrši funkciju predsednika SAD.

DŽo Bajden. (Foto: Jutjub)

- Amerikanci bi trebalo da imaju potpuno poverenje u svog predsednika - napisali su u pismu Bajdenu DŽekson i još 13 kongresmena. - Zaslužuju da znaju da li on ili ona može da obavlja dužnosti šefa države i glavnokomandujućeg vojske. Zaslužuju potpunu transparentnost o mentalnim sposobnostima svog najvišeg izabranog zvaničnika.

Grupa kongresmena traži od Bajdena da "hitno" pristupi kognitivnom testu i da objavi rezultate, "tako da Amerikanci znaju potpuno mentalno i intelektualno zdravlje svog predsednika", i traže da Bajden na ovaj način postavi primer predsednicima koji će uslediti.

U pismu se naglašava da je Donald Tramp, pošto su demokratski kongresmeni i mediji to od njega tražili, 2018. godine uradio Montrealsku kognitivnu procenu (MOCA test). DŽekson je objavio da je Tramp tada imao savršen skor na testu, a on je bio na udaru medija pošto je objavio izuzetno dobru procenu mentalnog zdravlja tadašnjeg predsednika.

Mediji su takođe ismevali Trampa zbog navodne lakoće njegovog kognitivnog testa.

Pošto je Bajden napravio seriju gafova u poslednjih godinu dana kampanje za predsedničke izbore, Tramp je tražio od njega da uradi test, kako bi dokazao da je mentalno sposoban da vodi državu. Demokratski kandidat je tada odbacio ovaj poziv i rugao se novinaru koji je ovo tražio u avgustu.

MOCA test je napravljen tako da pokazuje rane znake mentalnih problema. DŽekson i drugi republikanski kongresmeni tvrde u svom pismu da je ovakva procena "neophodna" za Bajdena, imajući u vidu njegovu istoriju krvarenja u mozgu.

- Neka ponašanja koja su signal da bi neko trebalo da se testira su ponavljanje reči, gubljenje stvari, zaboravljanje nedavnih događaja i zaboravljanje razgovora - piše u pismu.

Oni su u pismu naveli nekoliko incidenata, kao onaj iz marta, kad je Bajden po svoj prilici zaboravio ime državnog sekretara za odbranu Lojda Ostina, zatim njegove greške u izgovaranju imena, funkcija i doba dana tokom posete Hjustonu u februaru, i izjavu iz maja, kad je pogrešno identifikovao avion kojim je leteo u vreme Obamine administracije. U martu je, tvrde oni, zaboravio i deo iz Deklaracije nezavisnosti.

Amerika povlači antiraketne sisteme Patriot sa Bliskog istoka i približava ih Rusiji i Kini! Više o tome OVDE.

Izvor: RT

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA