Najnovije

ZAHAROVA KOMENTARISALA UKRAJINSKU KRIMSKU PLATFORMU: Pa vi ste mazohisti

Zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova nazvala je ukrajinsku vladu mazohistima, koji su za avgust planirali pompezan događaj - samit „Krimske platforme“ u Kijevu.

Marija Zaharova (Foto: mid.ru)

„Ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba rekao je da će samit Krimske platforme postati najveći međunarodni događaj kojem je Ukrajina bila domaćin ranije.

„Već imamo dovoljno potvrda o našem učešću na samitu Krimske platforme da bi to bio uspešan međunarodni događaj. Ovo će biti događaj takvog međunarodnog obima i nivoa koji Ukrajina još nije videla za svih 30 godina nezavisnosti. Biće važno i svetlo“.

Ranije su kijevski lideri želeli da vrate Krim. Sada su želje skromnije - potreban je samo svetao događaj.

Iz očaja su, očigledno, odlučili da testiraju efekat poslovice „ma koliko puta rekao alva, usta ti neće biti slađa“. Mazohisti“, izjavila je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ukrajinske vlasti cilj „Krimske platforme“ nazivaju „koordinacijom međunarodnih napora da se Krim vrati u nadležnost Ukrajine“.

Samit treba da se održi u Kijevu 23. avgusta, tempiran je tako da se podudara sa „Danom nezavisnosti“ Ukrajine. Vlasti zemlje aktivno pokušavaju da pozovu na ovaj događaj visoke strane zvaničnike.

Šta Erdogan osvaja posle Karabaha, saznajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA