Najnovije

RAKOVIĆ ZA PRAVDU: Milo pokazuje nemoć, on više ne kontroliše ni reči ni pokrete, a Krivokapić...

Ne može da bude uvreda to što je Milo Đukanović izjavio, jer zavisi i ko vam to kaže, a i ta njegova reakcija odražava nemoć. Pokazuje da su ostali superiorni u odnosu na njega, izjavio je za Pravdu istoričar Aleksandar Raković, povodom izjave predsednika Crne Gore da je Raković „kvazi istoričar“, a za vladiku Joanikija, koji je pohvalio Rakovića, da „dokon pop i goveeda krsti“.

Aleksandar Raković (foto: Jutjub)

On je kazao da Đukanović ne može da podnese to što je vladika Joanikije izjavio povodom njegove knjige „Crnogorski separatizam“.

- Ta moja knjiga je razobličila Milovu politiku pohrvaćivanja naroda u Crnoj Gori. Đukanović sam ne čita knjige, pa zbog svoje intelektualne inferiornosti i ne može drugačije da se izrazi. On je ranije imao fasadu iza koje se krio, ali više ne može da kontroliše svoje reči i svoje svoje pokrete – kazao je Raković.

Na pitanje, da li se Đukanović osokolio nakon što je zajedno sa vladajućom većinom DPS izglasao rezoluciju o Srebrenici, i smenio ministra pravde Vladimira Leposavića, odgovara da je Milo u tome video neku šansu.

- On je odavno izgubio konce, ali ipak vidi šansu u toj Srebrenici, i smeni Leposavića, pa da se nastavi srbofobna politika. Međutim, Srbi su ostvarili pobedu koju neće tako lako ispustiti – ocenjuje on.

Govoreći o premijeru Zdravku Krivokapiću, koji je osudio „nedolično i primitivno ponašanje predsednika Đukanovića“, kako je napisao na tviter nalogu, Raković je kazao da „nije bitno šta Krivokapić kaže, nego šta radi“.

-  On sa DPS-om ima novu parlamentarnu većinu. A ko je hapsio vladiku Joanikija, pa, DPS ga je hapsio. Da je Krivokapić hteo da se ne glasa o Srebrenici, budući da je rekao da je rezolucija bila nepotrebna, on ne bi potezao ni pitanje ministra Leposavića. Jer sve je to bio jedan paket koji se nije mogao odvojiti. Krivokapić iz dana u dan govori neistine, sve je nepouzdano, danas kaže jedno, sutra će reći nešto sasvim drugo – ocenio je Raković.

Kako je rekao, on ne potpisuje Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom, jer se pominje prefiks „srpska“ i jer želi da to bude Pravoslavna crkva u Crnoj Gori.

- To je jedini razlog. Ne postoji više ni to neformalno ime Pravoslavna crkva u Crnoj Gori. Potpisao ili ne potpisao temeljni ugovor, ne može se ostvariti nešto što je izbčeno iz upotrebe. Te odluke su konačne. Temeljni ugovor će potpisati patrijarh ispred SPC i mitropolit Joanikije to podržava. Srpska crkva će opstati sa ili bez Temeljnog ugovora – zaključuje Raković.

Kako je Milan Knežević odbrusio Milu čitajte OVDE.

Izvor: Pravda, N.B.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA