Najnovije

JOVANOVIĆ: Dobro je, konsenzus je postignut! Niko ne razmišlja o priznanju tzv. Kosova

Predsednik DSS i jedan od lidera koalicije NADA Miloš Jovanović izjavio da ga raduje što je na sastanku vlasti i opozicije pre dva dana postignut konsenzus.

Miloš Jovanović (Foto: Jutjub)

Taj konsenzus je, kako je dodao, da niko ne razmišlja o priznanju ili prihvatanju secesije Kosova i Metohije.

"Pomenute su i Ujedinjene nacije i da ni to ne treba dozvoliti za Prištinu (članstvo u UN). Dobro je što je do sastanka došlo, jer je o tom najvažnijem identitetskom pitanju za naš narod važno da razgovaraju vlast i opozicija i da se dođe do najšireg mogućeg konsenzusa", rekao je Jovanović za B92.

Kako je saopšteno iz DSS-a, on je takođe ocenio da je danas istorijski položaj Srbije povoljniji, jer "Beograd više ne mora da se bavi jugoslovenstvom i tome šta misle Zagreb, LJubljana, Podgorica...".

"Sada možemo da gradimo naš sopstveni identitet, da se ukorenimo u tome šta smo mi, i to će olakšati konsenzus o nacionalnom pitanju", istakao je jedan od lidera koalicija NADA.

Predsednik DS -a je kao povoljnu okolnost za Srbiju naveo i to da postoji veća ravnoteža u svetu. "SAD više nisu sve i svja na svetu. Kakvi god pritisci dolazili, to više ne može da dostigne nivoe od pre 20 godina. Istovremeno jačaju Rusija i naročito Kina i njen rast je nezaustavljiv", zaključio je Jovanović.

Finski poslanik tvrdi da se provodi genocid kovid vakcinama! Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Tanjug/ B 92

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA