Najnovije

KRIVOKAPIĆ: Ovdašnjim Srbima matica je Crna Gora, nikako Beograd niti je to ikad bio

U ime kluba poslanika „Crno na belo”, poslanik Srđan Pavićević pitao je premijera kako on tumači, u kontekstu najnovijih političkih događanja, odnos srpskih zvaničnika prema Vladi, premijeru i zvaničnoj politici Crne Gore i njenim protagonistima.

Zdravko Krivokapić (Foto: Vlada CG)

„Da li će najnovija događanja imati i kakve reperkusije na zajednički život u regionu i kvalitet susedskih odnosa između Srbije i Crne Gore? Da li će se stavovi zvaničnog Beograda odraziti na turizam, trgovinu, ekonomiju, saradnju u domenu kulture i slično'’, pitao je Pavićević.

Pavićević je istakao da u Crnoj Gori ne može proći ostvarivanje „posrbljavanja četiri nahije, niti katunizacije ostatka Crne Gore“, govoreći o specifičnosti etnosa u Crnoj Gori.

Premijer je citirao Marka Miljanova: „Kada vas napadaju nemojte odgovarati, jer ako imaju imalo obraza zastiđeće se za sve ono što kažu i rade“.

Premijer je rekao u odgovoru Pavićeviću da je Srbima koji žive u Crnoj Gori matica Crna Gora, a ne nikako Beograd, niti je to ikada bio.

„Ako mladi ljudi ne budu ostajali na ovim prostorima, onda ćemo imati veliki problem. Onda će ovo biti zemlja bez ikoga, sa starcima, koji će da raspravljaju koja nacija je važnija i specifičnija. Jedino znanjem možemo pobediti“, istakao je Krivokapić.

O čestim varijacijama Krivokapićevog mišljenja pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA