Najnovije

NEPRIJATELJ PRONAĐEN I UNIŠTEN: Sjajna saradnja sirijskih izviđača i ruske avijacije (VIDEO)

Neprijatelj se nada da će se osvetiti nakon poraza u Siriji izgradnjom mreže tajnih baza. Tako su u provinciji Hama ruske vazdušno-kosmičke snage preciznim udarima uništile važne tajne objekte „uspavanih ćelija“ terorista.

SAA (Foto: RIA Novosti)

U regionu Itrija, izviđači Sirijske arapske armije su pronašli nekoliko dobro čuvanih terorističkih objekata, koji su služili kao komandna mesta, komunikacijski centri i skladišta municije. Posle dodatnog izviđanja ciljeva uz pomoć drona, odlučeno je da se izvrše precizni vazdušni napadi. Ruski taktički frontalni bombarderi Su-24 M i helikopteri armijske avijacije Ka-52 „Aligator“ su krenuli na teroriste. Svi ciljevi su uspešno uništeni.

Podsetimo da je Islamska država grupacija poražena još 2017. godine i izgubila je sve kontrolisane teritorije. Međutim, zahvaljujući naporima zapadnih zemalja, mnogim teroristima je dozvoljeno da prežive i sada provode sabotažne aktivnosti u Siriji, sanjajući da će uspeti da se osvete u budućnosti.

Komanda vladinih snaga sada je posebnu pažnju posvetila borbi protiv takvih „ uspavanih ćelija“, koje su najaktivnije u centralnim pustinjskim regionima Sirije. Nekoliko jedinica je istovremeno uključeno u potragu i uništavanje terorističkih odreda i njihovih objekata. Kada se otkriju veliki odredi, ruske vazdušno-kosmičke snage pružaju vatrenu podršku sirijskim trupama.

Kako je službenica Pentagona osuđena zbog pružanja poverljivih informacija Hezbolahu, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA