Najnovije

Italija na vašem tanjiru: Pene bolonjeze

Odlično rešenje za ukusan obrok "na brzinu".
Pene bolonjeze (Foto: Jutjub)

Pene bolonjeze (Foto: Jutjub)

Sastojci: po 80 g šargarepe, praziluka i celera 300 g paradajza vlašac čen belog luka 2 kašike maslinovog ulja 200 g mlevenog mesa 2 kašike paradajz pirea so, biber 125 ml crnog vina kašika mediteranskog začinskog bilja 400 g pena (testenina) 60 g parmezana Priprema: 1. Oprati šargarepu, oguliti, sitno iseći. Praziluk i celer očistiti, oprati, sitno iseći. Ostaviti nekoliko listića celera za garniranje. Paradajz preliti vrelom vodom oljuštiti, izvaditi semenke i iseći u kockice. 2. Vlašac i beli luk oljuštiti, iseckati. Dinstati na ulju. Dodati mleveno meso, pa izdinstati. Povrće zajedno dinstati oko 3 minuta. 3. Dodati pararajz pire, posoliti i pobiberiti. Usuti vino, pa kuvati oko 30 minuta. Na kraju dodati začinsko bilje. 4. Pene kuvati u slanoj vodi oko 10 minuta. Ocediti, osušiti i pomešati sa sosom bolonjeze. Pre serviranja posuti rendanim parmezanom i ukrasiti listićima celera ili bosiljka.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA