Najnovije

SITUACIJA NA TOM POLJU JE ALARMANTNA! Lavrov upozorava!

Globalna strateška stabilnost zabrinjava, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na konferenciji u Moskvi o međunarodnoj bezbednosti.

Sergej Lavrov. (Foto: mid.ru)

"Situacija na polju strateške stabilnosti vrlo je alarmantna. Vašington je zadao ozbiljan udarac celom sistemu kontrole projektila i nuklearnog oružja svojim jednostranim povlačenjem iz Sporazuma o nuklearnim projektilima srednjeg dometa (INF), koji je potpisao sa Sovjetskim Savezom 1987. godine", rekao je Lavrov, a preneo TASS.

Lavrov je podsetio da je predsednik Rusije Vladimir Putin takođe predložio zapadnim silama da se dogovore o određenim pitanjima, ali je Zapad ignorisao ovu inicijativu.

"U svetlu ovoga, Rusija je iznenađena nejasnim odgovorom članica NATO-a na predlog predsednika Vladimira Putina o sprečavanju postavljanja kopnenih projektila srednjeg dometa u Evropi, kako nuklearnog, tako i nenuklearnog", dodao je Lavrov.

INF sporazumom se zabranjuje Moskvi i Vašingtonu da imaju kopnene balističke rakete i krstareće rakete dometa od 500 do 5.500 kilometara.

SAD su suspendovale sporazum u februaru 2019. godine, uz objašnjenje o navodnom ruskom kršenju pravila.

Šta je Makron poručio Kurtiju? Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA