Najnovije

VATIKANSKI PROJEKAT UNIJAĆENJA CRNE GORE: Srpski narod određen za odstrel (VIDEO)

Dešavanje oko kapele na Lovćenu vam sve govori o namerama Vatikana. Austrijska vojska je 1916. godine sa namerom ušla u Crnu Goru da sruši krov srpstva - Lovćen sa kapelom. Italijani su izvodili manevar 1941. godine sa Ivanovih Korita, cilj je bila obnovljena kapela, koju je obnovio Aleksandar Karađorđević.

Cetinje (Foto: Jutjub)

Zatim 1969. godine izaslanik papin dolazi sa ponudom kod mitropolita Danila Dajkovića nudeći potpuno finansiranje izgradnje mauzoleja, i da se Ozana, katolička svetica sahrani zajedno sa vladikom. Mitropolit je to odbio, ali je imao ponudu otvorenog budžeta, i da će to biti u tajnosti, da Crnogorce prevede u "pravu hrišćansku veru". Komunisti su 1971. godine srušili kapelu i danas imate politiku koja ne dozvoljava da se vrati kapela, jer su produžena ruka Vatikana. A smeta im kada predstavnici Srbije pomažu srpski narod u Crnog Gori - rekao je za emisiju "Srpski sv(ij)et" predsednik Udruženja Srba iz Crne Gore u Srbiji, naglašavajući da je taj projekat unijaćenja Crne Gore stari vatikanski projekat.

On se u emisiji osvrnuo na više istorijskih činjenica, kao i na aktuelnosti koje se iz njih reflektuju:

- U ovom trenutku ne postoji parlamentarna većina u Crnoj Gori. Imate većinu koalicionih partnera, od tri grupacije koje su izašle na izbore. Od 41 poslanika, imate njih 14 koji podržavaju predsednika Vlade (Zdravka) Krivokapića i 27 poslanika koji su na neki način podržavali manjinsku Vladu na svoju štetu. Vrlo je to paradoksalno. Kada se vratimo unazad, imamo jednu udbašku priču da svakog lidera Srba provuku kroz blato, jer je za njih opasnost srpski korpus da se ne ujedini, jer je to važan faktor za budućnost Crne Gore i regiona.

U kontekstu slabog odabira lidera koji su na nekim izborima bili izabrani kao vođe srpske liste, podsetio je na Miodraga Lekića, zatim Mladena Bojanića i na kraju Zdravka Krivokapića, čiji su izbori bili uvek na štetu tog srpskog bloka, odnosno Demokratskog fronta.

On je izrazio duboku razočaranost izglasavanjem Rezolucije o Srebrenici u crnogorskoj Skupštini:

- Zašto po drugi put donose tu Rezoluciju? Imam utisak da nakon svakih izbora koji nešto promene, neko će pokrenuti pitanje o Srebrenici da propita svakoga novog političara da li je za takvu stvar ili nije. To je smešno, i nepismeno politički.

On je prokomentarisao delovanje predsednika koalicije URA i delovanje Vlade:

- Mene to od Dritana Abazovića ne čudi, ali me čudi jedna stvar, jer smo se obradovali njegovom nastupu u izbornoj kampanji, kao nekom ko hoće komšijske i međuljudske odnose, ali ni jednog momenta ne dovodi u pitanje ništa što se tiče Albanaca i na Kosovu i u Crnoj Gori, sve je normalno i civilizacijski da im pomogne; a kada su Srbi u pitanju, ne može ništa. Jedno pitanje za 200 dana: da li je ova Vlada bilo šta uradila u korist srpskog naroda u Crnoj Gori?

Željko Čurović je, opet u istorijskom kontekstu, koji je neprekidan, zaključio sledeće:

- Svaki pošten čovek vidi da je srpski narod odavno određen za odstrel.

- Imam utisak da građani najviše stradaju od građanističkih i populističkih organizacija. Svi pričaju o civilizacijskim vrednostima, a vidi se samo jedna laž i zamajavanje građana, ko će da otme više procenata, ko će da ima Vladu… Imate jednog Krivokapića koji kaže : 'Vi želite samo fotelje'. I to govori čovek koji je na prvoj fotelji - rekao je o borcima koji se predstavljaju narodu kao takvi gost Srpskog svijeta.

- U Crnoj Gori je sve nenormalno osim paradoksa, u Crnoj Gori je najnormalniji paradosk - rekao je Željko Čurović u sklopu priče o tvz. Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi, a na pitanje da li je to bio dobar uzor za Aljbina Kurtija.

O najavama iz Srbije da će ulagati u Crnu Goru se izrazio afirmativno, ali uz bojazan oko reakcija ondašnjih vlasti:

- Imam pravo da mislim da sve ovo što rade Krivokapić, Abazović i Bečić ima za cilj da iziritira upravo Srbiju, da se ne desi to što su naumile vlasti iz Srbije: da se pomogne ekonomski Crnoj Gori.

kako je Krivokapić uvrediop Srbe, pročitajte OVDE.

Izvor: IN4S

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA