Najnovije

BRITANSKI LIST OTKRIVA: Evo ko je naredio britanskom razaraču da uđe u ruske vode (VIDEO)

Britanski list Dejli Telegraf, pozivajući se na sopstvene izvore, piše da je rutu prolaska britanskog razarača Defender, koji je predviđao ulazak u ruske vode pored obala Krima u Crnom moru, predložio britanski ministar odbrane Ben Volas a odobrio premijer Boris DŽonson.

Razarač Defender (Foto: RIA Novosti)

Istovremeno, britanski ministar spoljnih poslova Dominik Rab usprotivio se ovoj provokaciji, piše Dejli Telegraf.

Prema pisanju lista, britanski ministar spoljnih poslova „izrazio je zabrinutost“ zbog Volasovog plana i upozorio da bi Rusija mogla da koristi kršenje svojih morskih granica razaračem za sopstvene interese.

„Spor je bio između Raba i Volasa, a zatim su se obratili premijeru za (konačnu) odluku. U ponedeljak (21. juna - prim. red.), razaraču je poslata poruka da mora mirno da prođe kroz ove vode“, piše Dejli Telegraf pozivajući se na informacije dobijene od izvora u britanskoj vladi.

Treba imati na umu da britanski premijer DŽonson nije potvrdio da je odluku o prolazu razarača doneo on lično.

„Ovo je posao Ministarstva odbrane, ali ako želite da znate moje mišljenje, mislim da je bilo sasvim prikladno koristiti međunarodne vode. Bilo je potpuno tačno da smo branili zakon i tražili slobodu plovidbe ... odabirom najkraće rute između dve tačke “, rekao je šef britanskog kabineta ministara.

Podsećamo, FSB Rusije i obalska straža su otvorile vatru upozorenja prema ruti britanskog razarača Defender, dok su avioni Su-24M ispustili bombe upozorenja u blizini britanskog broda.

Kako Rusi napadaju džihadiste na severu Sirije, pogledajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA