Najnovije

U AVGANISTANU SE NE ZNA KO PIJE KO PLAĆA: Vojska se bratimi sa Talibanima, a žene spremaju za rat sa džihadistima! (VIDEO)

U Avganistanu ništa novo, rekli bi kad bi opisivali stanje na fronut zapravo koga i nema. Sve veći broj provincija pada u ruke ismamista, kao i vojne baze. Zapadni analitičari sve više imaju opsesiju da broje koliko terenaca Hamvija u oklopnoj i neoklopljenoj verziji je palo u ruke sledbenika Osame bin Ladena, i kako pobeći više nego kako ih zaustaviti.

Avganistanski talibani. (Foto: Jutjub)

Društvene mreže su prepune snimaka naoružanih vojnika, koji se priklanjaju Talibani, a ovoi ih sveačno dočekuju sa kamerama i mikrofonom, kada će prići k njima i postati od mlakih surovi borci spremni da se žrtvuju!

Ipak ovde je po svemu sudeći dominantniji bio sistem ko da više. Talibani imaju više para, a vlast u Kabulu i onako gubi sve konce.

Za to vreme u provinciji Jovzjan žene kojesu shvatile šta će značiti kada se Talibani vrate na vlast po njih nisu pristale da sede skrštenih rulu čekajući tešku sudbinu, koja ih čeka, nego su uzele oružje u ruke da se odbrane od Talibana.

Na objavljenom snimku vide se žene koje su pozirale sa zarom, burkom i čadorom, a neke i otkrivene glave kako su spremen za okršaj sa Talibana, kojima s obzirom na uverenje da ako se budu borili protiv žena i poginu od njihovog metka neće im biti zagarantovana blagodet u raju.

S druge strane Iran je počeo da na granicu sa Avganistanom, koju sad trenutno kontrolišu Talibani šalje tenkove i borbena vozila pešadije. Na snimcima, koji su se pojavili na društvenim mrežama vide se vučni vozovi sa tenkovima T-72 i BMP-2.

I na kraju juče se pojavio snimak ogormne količine naoružanja koje su Talibani u provinciji Gazi zaplenili od vojnika koji su položili oružje. Na snimku se vide automaske puške američke i ruske proizvodnje, puškomitraljezi, snajperske puške i ručni raketni bacači…

Amerika proglasila jemenske Hute legitimnim snagama! Više o tome OVDE.

Izvor: Kurir

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA