Najnovije

"BRANIĆEMO IH DO POSLEDNJE KAPI KRVI!": Crnogorski diktator nastavlja da preti!

Predsednik DPS-a Milo Đukanović rekao je danas da je njegova partija spremna da tekovine koje su stvorili brani "do poslednje kapi krvi", nebitno da li je na vlasti ili u opoziciji.

Milo Đukanović. (Foto: predsjednik.me)

On je podsetio da mu je zamerano zbog sličnih izjava koje je davao, ali da se nije pokolebao, te da se i tada i danas vrlo precizno izražava, prenela je RTCG.

On je rekao da je DPS borbena partija, koja je već u gardu, bori se i skraćuje vreme trajanja ove vlade.

Đukanović je uveren da će DPS značajno skratiti vreme trajanja aktuelne Vlade Crne Gore, poručujući da su svesni da sa svakim sledećim danom trajanja te vlasti Crna Gora gubi.

- Gubi poverenje investitora, tempo razvoja, imidž koji je postojao o Crnoj Gori, kao državi multietničkog društva - rekao je Đukanović.

On je pojasnio da je njihov demokratski kapacitet takav "da ćemo prihvatiti slobodno izraženu volju građana".

- Mi smo morali otići u opoziciju, da bi se u Crnoj Gori priznali rezultati - tvrdi Đukanović.

- Ali nemojte da se zanosite. To je bio sastavni deo mog obraćanja. Na izborima se nije odlučivalo o državi. Ako pomislite da bi vam pobeda na izborima mogla dati pravo da rušite državu, e tada ćete se suočiti sa nama, jer ćemo kategoričkli braniti državu Crnu Goru - poručio je Đukanović.

On je, govoreći o aktuelnoj političkoj situaciji, rekao da situacija nije beznadežna, jer je desetak meseci od promene vlasti pokazalo kvalitet državnog temelja Crne Gore.

- Koliko je bilo onih koji su likovali, ne zbog pobede na izborima, već zato što će im to pomoći da uruše državu Crnu Goru i marginalizuju DPS, kao ključni stub odbrane države Crne Gore i evropskih vrednosti, pa se pokazalo da nisu bili u pravu - rekao je Đukanović, prenosi RTCG.

Iz svega će, kako je rekao, Crna Gora izaći bogatija, jer će raskrstiti sa zabludom da u Crnoj Gori postoji druga politička divizija koja je istog proevropskog opredjeljenja i koja taj posao može raditi kvalitetnije od DPS-a.

- Nažalost, i dalje se pokazuje i u Crnoj Gori i na Zapadnom Balkanu da se jedva mukotrpno poradja jedna snažna politika koja je opredeljena da naše društvo nepokolobljivo vodi ka Evropi, a da je alternativa na Balkanu okoreli nacionalizam - ocenio je Đukanović.

Si Đinping steže obruč, a svi se pitaju koja mu je sledeća meta! Više o tome OVDE.

Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA