Najnovije

DIREKTOR SRPSKO-RUSKOG CENTRA ''MAJAK'': Odluka naših vlasti je za žaljenje

Odavno je jasno sa kim imamo posla i ko želi opet da nam prekraja državu sa sve parolom o nepovredivosti granica.

Vladimir Prebiračević (Foto: lična arhiva)

Piše Vladimir Prebiračević, direktor Srpsko-ruskog centra “Majak”

Srpsko-ruski centar Majak je sa žaljenjem primio vest da se naša država pridružila Evropskoj Uniji u zabrani avio-saobraćaja beloruskim kompanijama. Potpuno nepotrebna odluka koja baca nepotrebnu mrlju na prijateljstvo naša dva bratska naroda a imajući u vidu i poziciju zvanične Belorusije u odnosu na pitanje Kosova i Metohije ali i ostalim pitanjima koji su u interesu Republike Srbije.

Sami smo bili pod nepravednim sankcijama a na kraju smo čak bili i bombardovani od tog milosrdnog i brižnog sveta. Nametajući nama svoje stavove i vodeći bolje računa o ljudskim pravima našeg naroda prosipali su nam na glave osiromašeni uranijum i blago rečeno okretali se na drugu stranu kada su zločini i genocid činjeni nad našim  narodom širom bivše Jugoslavije. I dan danas pokušavaju da nas privole lažnim obećanjima a realnim pretnjama da se odreknemo kolevke svoga postojanja za rad imaginarnog članstva u organizaciji država koja danas postoji a možda vrlo brzo i nepostoji više to niko ne može znati.

Tim pre nikada ni pod kojim uslovima Srbija ne treba da se dodvorava zapadnim zemljama koje nam uglavnom ne žele dobro i koje su stalno na kursu koji je protivan našim nacionalnim interesima. A pod to dodvoravanje i podaništvo nikako ne sme da se dogodi više da se Belorusiji uvode bilo kakve mere jer danas je test Belorusija a sutra će ultimativno kao i uvek tražiti da se odreknemo bratske Rusije koja nam je najvažniji zaštitnik u međunarodnoj geopolitičkoj areni. Svaki dan možemo videti razne vojne manevre pa i najnovije izazivanje incidenata u blizini Krima ali i drugih granica Ruske Federacije kada su britanski vojni brod morali pod pretnjom upotrebe sile, sa sve ispaljenim raketama upozorenja kao krajnje mere, da izbace iz svojih teritorijalnih voda. Takvi isforsirani incidenti i ostale hibridne operacije mogu da donesu samo patnje i razaranja a nikako napredak na bilo kom planu za koji se kao zapad deklerativno zalaže.

Odavno je jasno sa kim imamo posla i ko želi opet da nam prekraja državu sa sve parolom o nepovredivosti granica. Granice su odavno pomerene u svakom smislu i naša država mora da vodi izuzetno pažljivo računa o svojim interesima. Odnose sa zemljama saveznicama koje stoje na našoj strani moramo pažljivo čuvati i graditi na dobroibit svih. Belorusiju i Rusiju ali i Srbiju čeka još mnogo problema izazvanih sa zapada u vremenu koje je pred nama.

O pitanju crkve u Severnoj Makedoniji pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA