Najnovije

MAĐARI HAPSE NAVIJAČE SA LGBT ZASTAVAMA: Strogo se drže pravila (VIDEO)

UEFA je zvanično zabranila svim navijačima Holandije da nose zastave u duginim bojana u svojim "fan zonama", kao i na stadionu "Puškaš Arena" tokom meča osmine finala Eura. Dopuštene će biti samo zastave u bojama reprezentacije.

LGBT zastava (Foto: Pixabay)

Navijači Holandije su pristigli u Mađarsku gde će njihova nacija igrati meč osmine finala Evropskog prvenstva protiv Češke, a obezbeđenje Evropskog prvenstva je moralo da im oduzme sve zastave koje promovišu LGBT zajednicu, javljaju izvori s lica mesta.

Naime, navijači "Oranja" su u znak protesta protiv Mađarske, koja je nedavnim zakonom ograničila slobodu i širenje informacija o LGBT zajednici, došli sa zastavama u duginim bojama, s kojima su hteli da uđu i na stadion, međutim, UEFA je stala na put tome i zabranila je sve ono što nema veze sa zemljom iz koje dolaze.

Izuzev zastava, navijači su nosili i znojnice u istim bojama, a i kapiten Holandije, Đorđino Vajnaldum će na utakmici protiv Češke nositi kapitenksu traku u duginim bojama na kojoj će pisati i poruka "Jedna ljubav" (One Love).

Preko 10.000 navijača je stiglo iz Holandije, a Nils Borst, jedan od njih je rekao da ih je u Budimpešti zateklo neprijatno iskustvo.

- Svi navijači koji su imali obeležje LGBT zajednice su izbačeni iz fan zone, dok su neki i uhapšeni. Nemam predstavu kada će sve ovo prestati, opštine u Holandiji su u znak protesta podigle zastave u duginim bojama protiv zakona u Mađarskoj - ističe zabrinuti navijač iz Holandije.

Zašto britanski tajni agenti nisu više ono što su nekada bili, saznajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA