Najnovije

ASAD ĆE ŽESTOKO UZVRATITI: DŽihadisti udarili na grad od velike važnosti za njegovu porodicu

Juče je ispaljeno nekoliko raketa iz severozapadnog sirijskog regiona Veliki Idlib na Kardahu, rodni grad oca sirijskog predsednika Bašara Al Asada, Hafiz al Asada, u jugoistočnom delu Latakije.

Asad (Foto: SANA)

Prema lokalnim izvorima, ispaljene su dve rakete. Obe rakete pale su na okolna poljoprivredna zemljišta. Nisu prijavljene ljudske žrtve.

Raketni napad izvela je teroristička grupa Ansar al-Tavhid, povezana sa Al-Kaidom. Grupa je bliski saveznik Hadžata Tahrira al Šama (HTŠ), faktičkog vladara regije Veliki Idlib. Izvori tvrde da su u napadu korišćene "nove teške rakete".

Najnoviji napad još jedno je kršenje prekida vatre u Velikom Idlibu, kojem su posredovale Rusija i Turska 5. marta prošle godine. 

HTŠ i njihovi saveznici iz Velikog Idliba pojačali su ovog meseca raketne napade na obližnja područja koja su pod kontrolom vlasti.

Samo pre nekoliko dana, 20. juna izvršen  je raketni napad na grad DŽurin na severozapadu Hame, u kome je život izgubila devojčica. Sirijska arapska vojska (SAA) i saveznici odgovorili su serijom žestokih udara na položaje militanata. Ubijeno je najmanje sedam terorista.

Tako ni ovaj raketni napad na Kardahu verovatno neće proći nekažnjeno. SAA neprekidno cilja HTŠ i njihove saveznike.

Jermeni granatirali azerbejdžansku vojsku. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: South Front

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA