Najnovije

VUČIĆ: Vojska Srbije potpuno drugačija i jača u narednih devet meseci!

Snaga naše vojske biće drastično uvećanja i izmenjena u narednih devet meseci, najavio je predsednik Aleksandar Vučić ocenjujući da povećana snage vojske pokazuje i snagu države jer, kako je kazao, to ne bi bilo moguće da nije veće finansijske snage.

Aleksandar Vučić. (Foto: predsednik.rs)

Vučić je nakon vojne vežbe Munjeviti udar na Pešteru kazao da će država nastaviti da ulaže u našu armiju.

„Ne interesuje nas da ikome pretimo, ne interesuju nas sukobi, ratovi, ali nas interesuje da uvek možemo da budemo u stanju da svoju zemlju i narod odbranimo. Ništa više od toga, ništa lepše od toga, ništa časnije od toga nije od toga”, kazao je predsednik.

Zahvalio se pripadnicima Vojske Srbije koji su, kako kaže, fantastično izveli vežbu i ukazao je na ono što su svi danas mogli da vide.

U tom smislu naveo je da je po prvi put na našem nebu danas moglo da se vidi 11 migova 29, od kojih je osam „tuklo” raketama vazduh - zemlja, a tri koje nisu, a potpuno su modernizovani i vide sa svojim radarima do 110 kilometara daleko i bolje od ostalih.

Vučić kaže da je time lovačka avijacija Srbije dobila posebnu snagu kojoj nismo nikada bili blizu.

Takođe, na vežbi moglo se videti četiri G4, 25 lovaca ili bombardera u vazduhu, što je VS do pre nekoliko godina imala četiri, pet, i to manjeg kvaliteta.

„Ono što smo videli da moramo da radimo i pojačavamo jesu bespilotne letelice. Već smo nabavili nešto, naručili smo nove, naručićemo više”, kazao je Vučić.

Ističe i posebno zadovoljstvo što je današnjem prikazu vežbe prisustvovao i komandant Kfora i poručuje da Srbija mora da sarađuje sa jedinicama Kfora.

Rusija stavlja nove sisteme naoružanja u stanje borbene gotovosti! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA