Najnovije

AMERIKA JE ISTA KAO SSSR: Čeka je ista sudbina

Izgrađujući odnose sa drugim državama, SAD idu putem SSSR-a, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin na sastanku sa glavnim urednicima međunarodnih novinskih agencija, organizovanom na marginama Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma.

SSSR (Foto: RIA Novosti)

"U čemu je problem imperija? Čini im se da su toliko moćne da mogu priuštiti male greške: ove ćemo kupiti, one uplašiti, sa onima ćemo se složiti", rekao je Putin.

U isto vreme, predsednik je primetio da se u takvim slučajevima broj problema postepeno povećava i dolazi trenutak kada „više nije moguće nositi se s njima“.

„A SAD sigurnim hodom i čvrstim korakom koračaju pravim putem Sovjetskog Saveza“, naglasio je ruski lider, napominjući da je i sam rođen u SSSR-u.

Govoreći na plenarnoj sednici Peterburškog međunarodnog ekonomskog foruma, Putin je prethodno naglasio da Vašington želi da obuzda razvoj Rusije i o tome govori javno. Prema njegovim rečima, upravo su sa tim povezane poteškoće u odnosima dveju država - „i ograničenja u sferi ekonomije, i pokušaji uticaja na unutrašnje političke procese“ u Rusiji.

O ruskoj vojsci u američkoj bazi pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA