Najnovije

DARKO MLADIĆ ĆE TRAŽITI REVIZIJU: Ima još puno dokumenata koji su skriveni po arhivama

Sigurno neće biti lako do postupka za reviziju presude generalu Ratku Mladiću, ali ima još puno dokumenata koji treba da se pronađu a skriveni su po arhivama, poručio je danas sin osuđenog ratnog komandanta Vojske Republike Srpske Darko Mladić.

Darko Mladić (Foto: Jutjub)

On je za Uranak K1 TV rekao da je izdvojeno mišljenje jedne sudije bitno različit momenat u odnosu na tri prema nula iz prvostepene presude.

"Sigurno neće biti lako doći do revizije postupka. Nije tačno da nemamo šta još da radimo. Ima volšebno zagubljenih dokumenata iz arhiva 28. divizije, i drugih dokumenata koji stoje sakriveni u raznim arhivama", rekao je Mladić.

On je upozorio i da četvorica sudija koji su doneli presudu samo prepisali prvostepenu presudu i naveo da se jedan od njih za četiri meseca upoznao sa obimnim materijalom.

Govoreći o zemlji služenja kazne, Darko Mladić je istakao da nema informaciju da će Ratko Mladić služiti kaznu u Velikoj Britaniji.

"Ako je to tačno, znači da su ponovo prekršili sva svoja pravila. Predsednik Aleksandar Vučić se založio da osuđeni Srbi služe kazne u Srbiji i Republici Srpskoj, što bi bilo logično. Porodica na to ne može da utiče, a država može", podsetio je on.

Dodao je da britanski zatvori ne ispunjavaju osnovne standarde za služenje kazne i istakao da su tamo u zatvoru "klali" generala Radoslava Krstića, ocenivši da treba izbeći to svojevrsno novo suđenje u zatvoru.

Ruska armija prebacuje rakete „Kinžal“. Više o tome čitajte OVDE.

Izvor: Večernje novosti

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA