Najnovije

NAJLJUĆI NEPRIJATELJI SE UJEDINILI: Počeli zajedno da rade protiv Sirije

Večiti neprijatelji, Turci i Kurdi, su se ujedinili zbog najvažnijeg sirijskog resursa - nafte.

Turci (Foto: Jutjub)

Turska je uz pomoć svojih glavnih neprijatelja, vođa kurdskih grupa, aktivno uključena u krađu i transport švercovane nafte.

Sukob Turske i Kurda možemo nazvati ideološki nerešivim sukobom u Siriji, u kome su prolivene reke krvi. Međutim, još jednom su potvrđene informacije koje ukazuju na zajednički rad kurdskih i turskih militanata na krađi sirijske nafte na severoistoku Sirije.

Zbog ukradenih petrodolara, Kurdi su brzo zaboravili na turski genocid nad svojom nacijom, a Turci na žrtve terorističkih napada kurdskih militanata.

Tako je na području raskrsnice puteva M-4 - Al Eltervazija vazdušno izviđanje otkrilo tržište prodaje krijumčarenog goriva. Svakodnevno se akumulira od 20 do 50 kamiona sa cisternama.

Kurdi, zakleti neprijatelji Turske, u bliskoj saradnji sa turskim militantima, kao i sa teroristima Hajat Tahrir al Šam (HTŠ), putem ovog tržišta pružaju Ankari usluge za snabdevanje ugljovodonicima sa razvijenih i već korišćenih nalazišta nafte u provinciji Hasaka.

Odatle krijumčarenje ide dalje tranzitnim koridorima pod turskom kontrolom severno od provincije Alepo do regije Um al-DŽlud. Ovde posrednici iz terorističkih grupa uzimaju cisterne i odvoze ih u Kubasin, gde su proturski militanti stvorili moćnu infrastrukturu za skladištenje i preradu nafte.

O teškom naoružanju na granici sa Avganistanom pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

 

Deo nafte odlazi u region Tarhinski, gde su Turci takođe stvorili infrastrukturu za skladištenje ugljovodonika. Turska zatim prodaje ukradenu sirijsku naftu preko svojih posrednika.

Tako Turska uz pomoć Kurda kontroliše glavne tranzitne rute na severu i istoku Sirije, kroz koje prolazi većina švercovane nafte. Kurdski zapovednici i vođe su oduševljeni što dobijaju krvave petrodolare iz ruku onih koji su ubili hiljade svojih sunarodnika.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA