Najnovije

"RUSIJU ČEKAJU POSLEDICE": Bajden ponovo preti Putinu

Ppredsednik SAD DŽo Bajden pozitivno je ocenio razgovor sa ruskim kolegom Vladimirom Putinom i obećao da će odgovoriti na sajber napade na Vašington.

DŽo Bajden i Vladimir Putin. (Foto: Pravda)

- Odlično je prošao (razgovor), optimista sa - rekao je američki predsednik.

Novinari su podsetili Bajdena da je pre nedelju dana zapretio Moskvi posledicama u slučaju sajber napada na američku infrastrukturu. On je potvrdno odgovorio na pitanje da li je ovo obećanje i dalje na snazi.

- Veoma jasno sam dao do znanja (Putinu) da SAD očekuju da, kada sajber napadi dolaze sa njihove teritorije, čak i ako ih država ne sponzoriše, očekujemo od nje da deluje... Drugo, uspostavili smo načine za redovnu kominikaciju kako bismo imali mogućnost za dijalog kada neko od nas misli da se u drugoj državi dešava nešto što se tiče njegove zemlje - ukazao je Bajden.

Po njegovim rečima, SAD će "preduzeti sve neophodne korake za zaštitu svog naroda i važne infrastrukture".

Telefonski razgovor predsednika Rusije i SAD je održan danas i trajao je sat vremena. Teme razgovora su bile Sirija i sajber bezbednost. U saopštenju Kremlja se navodi da su dvojica lidera naglasila potrebu konstruktivne saradnje u oblasti sajber bezbednosti i nastavak kontakata u tom pravcu. Putin je saopštio Bajdenu da, bez obzira na spremnost Rusije za saradnju u oblasti sajber bezbednosti, mesec dana nije stiglo nikakvo obraćanje iz SAD tim povodom.

Važno pitanje za Siriju se rešava preko Turske! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA