Najnovije

NEPRIJATELJ KRENUO U NAPAD! Vojska DNR odmah odgovorila! Ima mrtvih!

Pripadnici oružanih snaga Donjecke Narodne Republike (DNR) oborili su ukrajinski dron koji je korišćen za napad u naselju Golmovski u severnoj Gorlovki, saopštio je danas direktorat policije DNR-a.

Armija DNR. (Foto: ria.ru)

- Kršeći prvu odredbu novih mera, protivnik je pokušao da koristi bespilotnu letelicu tipa "fantom-4" kako bi izveo napad. Zahvaljujući koordinisanim akcijama protivvazdušne odbrane odreda narodne policije DNR-a, protivnička bespilotna letelica je oborena tokom pokušaja prelaska linije borbenog kontakta - prenela je donjecka novinska agencija saopštenje DNR-a.

Ukrajinske snage su jutros izvele napad na naselje Golmovski, što je rezultiralo nestankom struje, štetom na školi, stambenim zgradama, vozilima i gasovodu, javlja ruska agencija TAS S.

U nastojanju da zaštiti civile, policija DNR-a je, kako je saopšteno, bila prinuđena da odgovori kako bi suzbila oružani napad ukrajinske policije. Prema preliminarnim podacima, jedan ukrajinski vojnik je ubijen, a jedan ranjen.

Donjecka i Luganska Narodna Republika su proglasile nezavisnost nakon državnog prevrata u Ukrajini u februaru 2014. godine. Ukrajinske vlasti su 2014. godine pokrenule vojnu operaciju protiv Donjecka i Luganska, pošto ih ne priznaju i smatraju te teritorije okupiranim.

Spoljne sile htele da naprave od Belorusije „drugu Ukrajinu“, pa onda da krenu na Rusiju Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA