Najnovije

"ODGOVORIĆEMO I TO ŽESTOKO!": Rusija poslednji put upozorila protivnike da paze šta rade! (VIDEO)

Rusija će žestoko odgovarati na provokacije u blizini njenih granica poput one koja se dogodila sa britanskim razaračem u Crnom moru.

Vladimir Putin. (Foto: mil.ru/pravda.rs)

To je izjavio zamenik sekretara Saveta bezbednosti Rusije Mihail Popov i naglasio da se nacionalna pripadnost počinioca prekršaja tom prilikom neće uzimati u obzir.

- Predlažemo našim protivnicima da se veoma dobro zapitaju da li im je uopšte pametno da organizuju provokacije takvog tipa i da uzmu u obzir mogućnosti ruskih oružanih snaga - naglasio je Popov u intervjuu za list "Ruska gazeta".

Takođe je kazao i da izjave britanskih političara vezanih za incident sa razaračem ne isključuju da do sličnih incidenata u vodama Ruske Federacije može doći i ubuduće.

- Britanski mornari su svesno išli na provokaciju, međutim, Rusija je na vreme sve to sprečila - naglasio je on.

Popov je takođe rekao i da je Zapad zauzeo kurs na vojno-strateški i politički pritisak na Rusiju kao i na namernu eskalaciju vojnih tenzija u blizini granica Rusije, a kako je pojasnio, akcenat je stavljen na flotu država-članica NATO-a, dok sve stavke međunarodnog pomorskog prava Zapad tumači apsolutno proizvoljno.

Pored toga, na minulim vojnim vežbama "Defender jurop 2021" NATO snage su uvežbavale probijanje ruskih odbrambenih zona, kao i prebacivanje velike količine vojske iz SAD u Evropu, zaključio je Popov.

Podsetimo, britanski razarač "Defender" je 23. juna ušao tri kilometra u teritorijalno more i prešao rusku granicu u području rta Fiolent na Krimu. Ruski granični brod je ispalio hice upozorenja, a avion Su-24M izveo upozoravajuće bombardovanje u pravcu kretanja broda.

Britansko Ministarstvo odbrane i vladin kabinet tvrde da nije pucano na razarač i da se on nije nalazio u ruskim teritorijalnim vodama. Međutim, novinar koji se nalazio na britanskom brodu potvrdio je da je brod namerno ušao u ruske teritorijalne vode. Rusija je odlučno reagovala.

Iz Moskve su poručili da London mora da bude svestan posledica svojih postupaka, svaka provokacija u blizini ruskih granica podrazumevaće oštar i adekvatan odgovor.

Ameri naoružavaju šiptare! Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniiknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA