Najnovije

RAT BOŠNJAKA I HRVATA: Bakir odgovorio Milanoviću

Predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović je, komentarišući izjave hrvatskog predsednika Zorana Milanovića tokom posete BiH, ocenio da one pokazuju bahatost i nepostovanje prema državi Bosni i Hercegovini.

Bakir Izetbegović. (Foto: Jutjub)

– Jedna neobična i nepotrebna bahatost i pokazivanje nedovoljnog respekta prema Bosni i Hercegovini, prema institucijama koje predstavljaju BiH, prema glavnom gradu BiH i prema bošnjačkom narodu koja može samo dalje nanositi štetu – rekao je Izetbegović.

Dodao je da, nažalost hrvatski predstavnici već godinama i decenijama nanose štetu BiH.

– U jednom momentu je izgledalo da će biti bolje, ali poslednjih godina ponovo stvari nisu dobre. Dakle, može se samo nastaviti nanositi šteta u odnosima BiH, interesima BiH, ugledu predsednika Hrvatske – izjavio je Izetbegović.

Naveo je da je to politika koja dugo traje i koja istrajava na tim nekim pokušajima dominacije i arogancije, koja nedovoljno poštuje BiH i koja nedovoljno poštuje Bošnjake u BiH nanela najveću štetu hrvatskom korpusu u BiH.

– Kada pogledate stanje tog naroda od pre 30-ak, zatim pre 10, 20 godina, uporno se degradira pozicija tog naroda kroz jedan odnos, meni neshvatljiv, od strane predstavnika Hrvatske – dodao je Izetbegović.

Milanović je danas završio trodnevnu posetu gradovima i opštinama sa većinskim hrvatskim stanovništvom i između ostalog rekao da vlasti BiH pokušavaju da Hrvate izguraju iz Doma naroda, da im se uskraćuju politička prava i poručio da Hrvati nisu manjina u BiH.

Rusija uhvatila Berlin u rastrojstvu, pa postavila ključno pitanje! Više o tome OVDE.

Izvor: klix.ba

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA