Najnovije

DODIK: Srpska i Srbi više nemaju šta da traže od Ustava BiH

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska i Srbi više nemaju šta da traže od Ustavnog suda BiH osim da sudije tog suda krivično odgovaraju za kršenje Ustava BiH.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

Dodik je istakao da je Ustavni sud BiH od ustavobranitelja, što im je ustavna obaveza, odavno postao politička alatka u rukama onih koji se kunu u BiH a čine sve da je sruše.

On je komentarišući odluku Ustavnog suda da je Zakon o izmenama i dopunama Zakona o zastavi BiH, koji je svojom apelacijom osporio, u saglasnosti sa Ustavom BiH, Dodik je u izjavi za Srnu rekao da ne postoji saglasnost Predsedništva BiH na zastavu BiH, što je propisano Ustavom, te je stoga, istkao je, iole pravno pismenoj osobi jasno da Zakon o zastavi BiH nije u skladu sa Ustavom BiH.

"Podnoseći apelaciju nisam očekivao da Ustavni sud BiH zaštiti Ustav, jer ga ni do sada nije štitio. Hteo sam da na očiglednom primeru pokažem u koje svrhe se u kontinuitetu koristi Ustavni sud. I ova presuda pokazuje da Ustavni sud BiH radi protiv Ustava BiH i da su gotovo sve presude protivne Ustavom i zakonom zaštićenim interesima Republike Srpske i srpskog naroda", naveo je Dodik.

Kako je patrijarh odbio Krivokapićev predlog Temeljnog ugovora sa SPC, pročitajte OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA