Najnovije

POKS TRAŽI PREDNOST ZA DOMAĆE PROIZVODE: Da država subvencioniše domaću poljoprivredu

Selo nam propada, jer država nedovoljno pomaže male poljoprivredne proizvođače, poručili su danas iz koalicije NADA sa Zemunske pijace.

Poks (Foto: POKS)

Selo nam propada, jer država nedovoljno pomaže male poljoprivredne proizvođače, poručili su danas iz koalicije NADA sa Zemunske pijace.

-Paradajz u Beogradu košta i sto  dinara, a novčanici su nam sve tanji.  Majke za decu kupuju voće na meru manju od pola kilograma, dok seljaci paradajz bacaju pošto je otkupna cena deset dinara, kaže za Pravdu šef info službe Pokreta obnove kraljevine Srbije, Vuk Stanić. Ta stranke je danas zajedno sa koalicionim partnerima, Demokratskom strankom Srbije, Narodnom radikalnom strankom i Zemunskim pokretom organizovala akciju pored  Zemunske pijace. Pokušali su da skrenu pažnju javnosti na to da je „uvozni lobi jednim udarcem uspeo da srpskim seljacima posao napravi nesplativim,  dok građani prestonice skupo plaćaju, voće i povrće iz uvoza.“ Kako poručuju iz koalicije NADA, život na selu bi bio vrlo isplativ kada bi seljaci dobijali makar polovinu novca  koji građani prestonice potroše na voće, povrće, meso i druge proizvode sa sela.

-Kada otkupljuju od seljaka paradajz plaćaju ga deset dinara, a kada ga nama prodaju naplaćuju nam više od sto. Slično je i sa paprikom i drugim proizvodima. Kada otkupljuju svinje od seljaka plaćaju im manje od evra po kilorgamu, a u prodavnici za šunku i pršutu plaćamo tri hiljade za kilogram, a nekada i više. Pijace i super marketi su zatrpani lubenicama iz Albanije, voćem i povrćem iz Turske, dok srpski seljaci svoje proizvode bacaju u reku, kaže Stanić dodaje da od toga korist nemaju ni grad ni selo. Kaže da prednost treba u  supermarketima dati domaćim proizvodima.

Tokom akcije u Zemunu, aktivisti koalicije NADA, delili su flajere te koalicije, ali i blokčiće u obliku pasoša, na kojima je pisalo: Pasoš kraljevine Srbije.

Koaliciju NADA  čine, Pokret obnove kraljevine Srbije, Demokratska stranka Srbije, i devetnaest patriotskih udruženja građana. Predsednik DSS, Miloš Jovanović je ranije najavo da će se kandidovati na predsedničkim izborima, a pretpostavlja da će imati i podršku koalicije NADA.

 

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA