Najnovije

NAPADNUT NAJVEĆI SIRIJSKI GRAD! DŽihadisti udarili žestoko, Asadova vojska će nemilosrdno uzvratiti

Dve rakete pogodile su civilnu zgradu u okrugu Šahba al-Žadida u gradu Alepu u severnom delu Sirije. Raketni napad je prouzrokovao određenu materijalnu štetu. Ipak, Sirijska arapska novinska agencija saopštila je da napad nije rezultirao nikakvim ljudskim gubicima.

Asadova vojska (Foto: SANA)

Izvor u Alepskoj policijskoj upravi rekao je državnoj agenciji da su rakete ispaljene iz područja pod kontrolom militanata u zapadnom delu Alepa (najvećeg sirijskog grada). Područje je deo takozvane regije Velikog Idliba.

Rakete 122 mm korišćene u napadu su turske proizvodnje tipa T-122 "Sakaria". Ovaj tip je isporučen mnogim frakcijama u Velikom Idlibu u poslednjih nekoliko godina.

Napad predstavlja očigledno kršenje prekida vatre u Velikom Idlibu, kojem su Rusija i Turska posredovale 5. marta prošle godine.

Još nijedna grupa nije preuzela odgovornost za raketni napad. Poznato je da su Hadžat Tahrir al-Šam, povezan sa Al-Kaidom, i Nacionalni front za oslobođenje, koji podržava Turska, prisutni u zapadnom delu Alepa.

Napad će verovatno izazvati žestok odgovor Sirijske arapske vojske (SAA) i njenih saveznika, pre svega ruskih vazduhoplovnih snaga.

Zašto Rusija pregovara sa Talibanima pročitajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA