Najnovije

KAKAV JE TO NOVI PREDLOG EU O KOSMETU? Izgleda da je Vučić prihvatio sve

Obe strane nagovestile su načelnu spremnost da prihvate evropski predlog, ali su imale preduslove koji su drugoj strani bili neprihvatljivi, rekao je portparol EU.

Portparol Evropske unije Peter Stano istakao je da je EU na poslednjem sastanku u Briselu sa liderima Beograda i Prištine iznela "izbalansiran" predlog za osnivanje Zajednice srpskih opština (ZSO) i da su srpski predsednik Aleksandar Vučić i premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nagovestili "načelnu" spremnost da prihvate taj predlog.

"Ovo bi unapredilo proces normalizacije i ublažilo rizik od eskalacije i novog nasilja. Na sastanku su strane nagovestile načelnu spremnost da prihvate ovaj evropski predlog, ali su obe imale preduslove koji su drugoj strani bili neprihvatljivi", rekao je Stano, preneo je RTK.

On je dodao da očekuje da će ova spremnost dovesti do implementacije bez daljeg odlaganja, ističući da "preduslovi nisu prihvatljivi".

Prema njegovim rečima, predlog EU nije javno objavljen jer su diplomatski napori u toku.

"Nikada ne prenosimo zvanične dokumente o kojima se raspravlja, kao što je uobičajena praksa u međunarodnom posredovanju. Takođe je naša dugogodišnja politika da ne komentarišemo navodna curenja informacija ili izveštaje u medijima koji tvrde da su videli ili objavili dokument", dodao je Stano.

On je istakao "da će obe strane biti procenjene na osnovu njihovog pojedinačnog učinka u implementaciji".

POČINJE VELIKA AKCIJA SAOBRAĆAJNE POLICIJE: Na udaru dve grupe vozača

Izvor: Rt.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA