Najnovije

ZLOČINAČKI "BELI ŠLEMOVI" SPREMAJU ZLO NEVIĐENIH RAZMERA: Na najpodmukliji način hoće da sruše Asada!

Militanti zajedno sa organizacijom „Beli šlemovi“ nameravaju da insceniraju hemijski napad u provinciji Idlib, gde su dostavili deset boca sa toksičnim supstancama, saopštio je zamenik šefa ruskog Centra za pomirenje zaraćenih strana u Siriji kontra-admiral Vadim Kulit.

Bašar al Asad. (Foto: Sana)

„U ruskom Centru za pomirenje zaraćenih strana su dobili informaciju da teroristi grupe ‘Hajat Tahrir Aš-Šam’ (koja je zabranjena u Rusiji) pripremaju provokacije uz korišćenje otrovnih supstanci u zoni deeskalacije sirijskog Idliba“, rekao je Kulit.

Prema rečima lokalnog stanovništva, teroristi su uz pratnju predstavnika pseudo-humanitarne organizacije „Beli šlemovi“ dovezli u naselje Harim provincije Idlib oko deset boca sa otrovnim supstancama.

„Prema postojećim informacijama, plan terorista je da insceniraju 'hemijski napad' u južnom delu rejona DŽebel-Zavija, kako bi zatim okrivili sirijske vladine snage za korišćenje toksičnih supstanci protiv civilnog stanovništva“, dodao je kontra-admiral.

Ranije je direktor ruske Spoljnoobaveštajne službe Sergej Nariškin izjavio da zapadne specijalne službe finansiraju organizaciju „Beli šlemovi” u cilju informativne kampanje protiv sirijskog naroda.

Aktivisti te organizacije su 7. aprila 2018. godine objavili video-snimak o stradanju civila. Za korišćenje bojnih otrova Zapad je tada optužio vladine snage i izvršio masovne vazdušne napade na sirijsku teritoriju.

Prethodno su ruski vojni zvaničnici saopštili da ni eksperti, ni lokalno stanovništvo nisu primetili upotrebu hemijskog oružja. Krajem aprila 2018. godine, Moskva je iznela dokaze da je hemijski napad bio insceniran.

O čemu su razgovarali Vučić i Nariškin? Više o tome OVDE.

Izvor: rs.sputniknews. com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA