Najnovije

VREME JE ZA POBUNU: Bolnice uvode obaveznu vakcinaciju za hospitalizovane!

Narod u Srbiji će, po svemu sudeći, morati opet na ulicu! Više bolnica je protivustavno donelo odluku da pacijenti ne mogu da se leče, odnosno da leže u bolnicama, ako nisu vakcinisani!

Korona u Srbiji (Foto: Jutjub)

Šta će se desiti, ako bolnica odbije da primi nekog pacijenta, a on umre zbog nedostatka zdravstvene zaštite, koju plaća ceo život! Ovo je suspenzija države i dovodi do toga da je svaki način borbe u samoodbrani je dozvoljen.

Više bolnica je donelo odluku da pacijenti koji dolaze na bolničko lečenje, a koji nisu prethodno primili vakcinu protiv kovida 19, moraju da budu vakcinisani dok borave u bolnici.

Pored toga što je ovako sročena odluka protivzakonita, ona je i formulisana na takav način da ostaje nejasno šta zapravo znači obavezna vakcinacija za pacijente u bolnicama, jer se postavlja pitanje šta će se desiti ako pacijent odbije vakcinaciju.

Upravo je ovo bilo jedno od pitanja koje je dnevni list Danas uputio Opštoj bolnici Požarevac, koja je jedna od ustanova koje su donele odluku o obaveznoj vakcinaciji hospitalizovanih.

Iz ove ustanove su odgovorili da „nijednom pacijentu neće biti uskraćena zdravstvena nega u skladu sa njegovim zdravstvenim stanjem“.

– Ukoliko vitalne indikacije pacijenta ne dopuštaju imunizaciju, takvom pacijentu će biti ukazana medicinska pomoć bez obavezne vakcinacije, uz primenu svih mera zaštite, dodali su iz bolnice.

Opšta bolnica Požarevac nije jedina koja je donela ovakvu odluku. Pored nje, prema dokumentima koji su se pojavili na društvenim mrežama, isto je učinila i bolnica u Pančevu.

Obe bolnice napisale su da „pacijenti koji se leče u stacionarnim uslovima, ukoliko nisu prethodno imunizovani na Sars-Kov-2, potrebno je da u toku trajanja hospitalizacije, obavezno budu vakcinisani protiv bolesti kovid 19“.

Takođe obe ustanove u svojoj odluci pozivaju se na dopis Ministarstva zdravlja od 13. jula, dostavljen „elektronskim putem“, koji nije javno dostupan.

Iz Ministarstva zdravlja nisu odgovorili na pitanje o obaveznoj vakcinaciji hospitalizovanih pacijenta.

Rusija testirala S 500! Ovo je najbrutalniji odgovor stelt avijaciji SAD. Više o tome pogledajte OVDE.

Izvor: srbin.info

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA