Najnovije

IZRAEL NASTAVLJA AGRESIJU NA SIRIJU: Bira precizno odabrane strateške ciljeve, tačno znaju gde treba da udare! (FOTO)

Izrael nastavlja da sledi svoje ciljeve u Siriji, ovaj put izvođenjem vazdušnih udara na područje Al-Kuzajr u provinciji Homs. Ovo je drugi napad za tri dana. U napadu je ciljana vazduhoplovna baza Al-Daba, koja se nalazi u blizini granice sa Libanom.

Izraelski avioni. (Foto: iaf.org.il)

Drži je Hezbolah i poznato je da je glavni logistički centar grupe u Siriji. Sirijske arapske snage PVO presrele su izvestan broj izraelskih projektila pre nego što su stigli do svojih ciljeva. Jedna od raketa bila je izraelska bomba "Spajs 1000", koja je uspešno oborena iznad Libana.

Izraelski napad dogodio se južno od Idliba, dok je diverzantski napad ciljao ključni gasovod Al-Žibsah-al-Rajan severno od nestabilne regije. Napadači su improvizovanom eksplozivnom napravom digli u vazduh deo cevovoda u blizini grada Abu Kašab u severnom delu Deir ez Zora.

Oko tog područja SAD i Sirijske demokratske snage (SDF) izvele su operaciju, gađajući ćeliju ID-a sa sedištem u gradu Kurbat al-DŽamus u Hasaki. Borci SDF-a u početku su se sukobili sa militantima, a zatim je američka letelica napala skrovište terorista.

U drugim pokušajima zadržavanja ID-a, ruske vazduhoplovne snage izvršile su 20. jula više od 50 vazdušnih udara na ćelije terorista u centralnom regionu Sirije. ID je pretrpeo nepoznat broj ljudskih gubitaka.

Uprkos naporima SDF-a, Damaska i Rusije, ID nastavlja pokušaje širenja svojih operacija.

Orić pokazivao kasete svojih vojnih poduhvata! Više o tome OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA