Najnovije

IZRAELCI ZADALI OZBILJNE UDARCE SIRIJSKOM SAVEZNIKU: Zašto je vojna baza Al-Daba toliko važna pa su je bombardovali?

Izraelski napadi na Siriju 22. jula ciljali su vazduhoplovnu bazu Daba koji se nalazi u južnom delu Homsa, blizu granice sa Libanom.

Baza Al Daba (Foto: Tviter)

Vazduhoplovnu bazu Daba, kojom je ranije upravljalo Sirijsko arapsko ratno vazduhoplovstvo, danas drži Hezbolah. Baza je navodno glavni logistički centar libanske grupe u Siriji.

Satelitske slike koje je objavio "Aurora Intel" Tviter nalog otkrile su da su napadi naneli ozbiljnu štetu vazdušnoj bazi. Najmanje šest jakih avionskih hangara (HAS) je ili uništeno ili teško oštećeno. Dalje, veliki delovi baze su spaljeni.

Sirijske arapske snage PVO presrele su izvestan broj izraelskih projektila pre nego što su stigli do svojih ciljeva. Nisu zabeleženi ljudski gubici tokom napada koji su se dogodili juče u ranim jutarnjim satima. Vazdušna baza Daba verovatno je evakuisana uoči udara.

Ovo je bio drugi izraelski napad na Siriju tokom nedelje. Izraelski ratni avioni su 19. jula napali nekoliko ciljeva u istočnom delu Alepa. Ubijeni su pripadnici sirijske službe i dva provladina borca.

Izrael se nada da će njegovi ponovni napadi prisiliti Siriju da se distancira od takozvane "ose otpora". To se verovatno neće dogoditi uskoro.

Kako su policija i huligani tukli ljude koji skandiraju „Vučiću, pederu“ pogledajte OVDE.

Izvor: Mediji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA