Najnovije

ROKENROL LAVROV: We Will Rock You! (VIDEO)

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, poželevši sreću ruskim sportistima uoči početka Olimpijskih igara u Tokiju, podsetio je na legendarnu pesmu grupe Queen „We Will Rock You“.

Sergej Lavrov (Foto: RIA Novosti)

Na letnjim olimpijskim igrama, koje danas počinju u Tokiju, ruski sportisti će nastupiti kao tim Ruskog olimpijskog komiteta - ROC (Ruski olimpijski komitet).

To je tako zbog sankcija Svetske antidoping agencije (WADA), uvedenih na dve godine, koje takođe predviđaju zabranu isticanja državne zastave i intoniranja državne himne.

Naziv ROK se slaže s hitom grupe Queen, u vezi s čim se na društvenim mrežama već pojavio spontani fleš mob sa heštegom #wewillROCyou.

„Naravno, želimo našim sportistima, u bilo kojoj odeći da se pojavljuju, pobede, samo pobede. Imamo vrlo jake predstavnike u gotovo svim sportovima koji će biti prisutni na Olimpijskim igrama“, rekao je Lavrov tokom vebinara „Spoljnopolitički uslovi u kojima se odvija kampanja za izbor poslanika Državne dume“.

„Naravno, pomalo je uvredljivo, dosadno što se zovu ROC, ali postoji određeni napredak - bar oni koriste boje ruske zastave“, rekao je Lavrov.

Međutim, prema rečima ruskog šefa diplomatije, ako pođete od reči čuvene pesme Queen „We Will Rock You“, onda u ovom nazivu možete videti simboliku.

„Već sam video prilično duhovite skandiranja ili mimove: reči su preuzete iz američke pesme We Will Rock You, a ovo se prevodi približno kao: „Slomićemo vas“. Pa, pošto nam je takva skraćenica odobrena, simbolika obavezuje sve na pobedu“, rekao je Lavrov.

Kako je Rusija prešla sa reči na dela po pitanju Donbasa, pročitajte OVDE.

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA