Najnovije

DODIK: Istina koju treba braniti zakonima i silom nije istina!

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da nema te odluke ni autoriteta koji će promeniti istinu o ratu, ali i o političkoj stvarnosti u BiH, pa tu ništa ne može ni poslednja odluka međunarodnog mešetara Valentina Incka.

Milorad Dodik (Foto: Jutjub)

- Zastrašivanje Srba zbog istine završiće debaklom onih koji misle da se jedan narod, koji je kao malo koji stradao za slobodu, na ovakav način može utamničiti ili zastrašiti - poručio je Dodik.

On je naglasio da je Incko to dobro znao, pa takvu odluku nije doneo na primjer pre 12 godina kada je došao, već je to uradio odlazeći iz BiH, bez ikakve odgovornosti za događaje koji će uslediti, jer je uzeo milione evra u toj zemlji ne pokazavši ni zrno odgovornosti.

- Istina koju treba braniti zakonima i silom nije istina, jer ako je nešto očigledno i ako je nešto stvarno ne treba mu nikakva odbrana, pa je jasno kakvu Incko istinu brani i ko mu zbog toga aplaudura - rekao je Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH istakao je da je 26 godina prošlo od građanskog rata i za 26 godina nije se uspelo sa nametanjem kolektivne krivice niti je laž postala istina, tako ni Inckova poslednja pakost neće imati više uspeha.

- Čak i da zapuše usta svim Srbima, kako da ućutkaju međunarodne autoritete poput Gideona Grajfa, sudije poput Matimba Nijambe, koja je izuzela mišljenje u sudskom procesu generalu Ratku Mladiću, i brojne druge svetske autoritete - konstatovao je Dodik.

On je ukazao da Republika Srpska nema nikakvu obavezu da konstruktivno priđe novonastaloj situaciji, jer ništa nije učinila da do ove situacije dođe i poručio da oni koji su zapalili vatru misle kako će ugasiti požar.

O početku protesta u Crnoj Gori pročitajte OVDE.

Izvor: SRNA

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA