Najnovije

NOVO MOĆNO ORUŽJE: Druga dimenzija budućnosti - stižu bespilotni helikopteri

Ruska visokotehnološka kompanija "Kronštat" pokrenuće proizvodnju bespilotnih letelica helikopterskog tipa, saopštio je generalni direktor kompanije Sergej Bogatikov na Međunarodnom avio-kosmičkom salonu "MAKS-2021".

Ruski helikopteri. (Foto: mil.ru)

- Kupili smo naučno-proizvodno preduzeće ''Strela''. Osim bespilotnih letelica avionskog tipa, počinjemo pripremu za proizvodnju bespilotnih helikoptera u našoj fabrici koja se gradi u Dubni. Reč je o dronovima velikih dimenzija, jedan tip će imati uzletnu masu od oko 600 kilograma, a drugi oko 1,5 tonu - rekao je Bogatikov.

Kako je dodao, u proizvodnju bespilotnih letelica biće uključeni i odvojeni pogoni Mašinskog postrojenja u Dubni gde će se proizvoditi i punktovi za upravljanje bespilotnim letelicama sa zemlje.

Jedan od zadataka kompanije u vezi sa proizvodnjom novih bespilotnih letelica je objedinjavanje kontrolnih tabli za bespilotne letelice avionskog i helikopterskog tipa.

- To je važno za rešavanje taktičkih zadataka: bespilotna letelica avionskog tipa će izvršavati ulogu označivača mete i repetitora, dok će bespilotni helikopteri izvršavati svoje zadatke - pojasnio je Bogatikov.

Kompanija "Kronštat" gradi u Dubni prvi pogon za serijsku proizvodnju bespilotnih letelica u Rusiji. Firma bi trebalo da počne sa radom u novembru ove godine. U toj fabrici će se montirati, između ostalih, i izviđačko-udarni dronovi "Orion" koje kupuje Ministarstvo odbrane Rusije.

Hiljadu potpisa poznatih za stranku Velje Nevolje! Više o tome OVDE.

Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA