Najnovije

NOVI SKANDAL U HRVATSKOJ VOJSCI: Još tri pripadnika Oružanih snaga pozitivni na drogu!

Nedavno je otkriveno da su četvorica pripadnika Jedinice za specijalne operacije Vojske Republike Hrvatske pozitivna na kokain, a sada je još tri pripadnika Oružanih snaga "palo" prilikom testiranja, dok je jedan odbio, prenose hrvatski mediji.

Hrvatska vojska. (Foto: Jutjub)

Prema dostupnim informacijama pripadnici Vojne policije 23. jula su sproveli testiranje pripadnika Oružanih snaga u nekoliko kasarni.

Prilikom testiranja 16 vojnika u kasarnama „Vergarola“ u Puli, „Admiral flote Sveto Letica – Barba“ u Splitu, „116. brigade HV“ u Pločama, „Pk. Marko Živković“ u Velikoj Gorici – Pleso i u kasarni 5. gbr. „Slavonski sokolovi“ u Vinkovcima kod troje pripadnika utvrđena je prisustvo metabolita THC-a dok je jedan pripadnik odbio testiranje te će protiv njih biti podnete disciplinske prijave Vojno-disciplinskom sudu
zbog prestupa  „Dovođenje u stanje pod uticajem droga ili odbijanja testiranja na droge“.

U kratko vreme ovo je drugi poznati slučaj otkrića korištenja droga kod pripadnika Oružanih snaga. Pre nekoliko dana otkriveno je da su petorica pripadnika Oružanih snaga pali na testiranju na droge. Četvorica od njih pripadnici su Komande specijalnih snaga koji su bili pozitivni na kokain. Peti je pripadnik Vojne policije koji radi na osiguranju visokih vojnih i državnih zvaničnika.

Protiv svih njih pokrenut je disciplinski postupak, a u MORH-u naglašavaju kako za korištenje droga u Oružanim snagama vredi načelo nulte tolerancije.

Ruski predsednik uperio prstom u Vašington - "Eto, odatle inflacija"! Više o tome OVDE.

Izvor: Jutarnji

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA