Najnovije

VUČIĆ SE ZAKLEO NAD FALSIFIKOVANIM JEVANĐELJEM: Maja Gojković ''pokopala'' šefa

Ministarka Maja Gojković je rekla da je naše izdanje Miroslavljevog jevanđelja falsifikat, a ona kao naša vrsna pravnica zna šta je falsifikat bolje nego ja i mislim da je to uradila namerno da bi narušila ugled predsednika Srbije koji je položio zakletvu na tom falsifikovanom Jevanđelju, rekao je danas izdavač Veljko Topalović.

Aleksandar Vučić (Foto: Predsedništvo Srbije)

On je na konferenciji sazvanoj povodom izjave Maje Gojković FoNetu rekao da se pre tridesetak godina pojavio falsifikat Jevanđelja i da će se ona "zauzeti da se uvede zabrana i prodaja jednog lošeg falsifikata za ogroman novac", a u novoj izjavi FoNetu poručio je da njemu i saradnicima na izradi knjige odgovara zabrana, jer će tako mediji više pisati o njihovom izdanju.

"Gojković kaže da će se taj akt, kako ona kaže, raskoričiti, a ne pominje da je 1998. godine u Narodnoj biblioteci Srbije, uz stručnu saradnju Narodnoj muzeja, a po nalogu Ministarstva kulture, rukopis već bio raskoričen, snimljen, digitalizovan, ponovo ukoričen i vraćen u Muzej", rekao je Topalović. 

Tom prilikom je, kako tvrdi, došlo do oštećenja koja su nepovratna, a kao dokaz je priložio fotografije u digitalnom formatu koje je snimio sa svojim timom pre konzervacije i one koje je naparavilo Ministarstvo sa svojim stručnim timom nakon konzervacije.

O novoj naprednjačkoj krađi pročitajte OVDE.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA