Najnovije

PAŠINJAN NEMA DRUGO REŠENJE: Moli rusku vojsku da zauzme granicu

Vršilac dužnosti premijera Jermenije Nikol Pašinjan predložio je raspoređivanje ruskih trupa duž cele granice sa Azerbejdžanom.

Rusi u Karabahu (Foto: RIA Novosti)

„S obzirom na trenutnu situaciju, mislim da ima smisla razmotriti pitanje raspoređivanja punktova ruskih graničara po čitavoj dužini jermensko-azerbejdžanske granice, što će omogućiti izvođenje radova na demarkaciji i delimitaciji granice bez rizika od vojnih sukoba", rekao je on na sastanku vlade i dodao da o tome planira da razgovara sa Moskvom.

Dan ranije, Jerevan je objavio vest o tri mrtva i pet ranjenih vojnika tokom pucnjave na granici, bilo je i žrtava sa azerbejdžanske strane. Kasnije, uz posredovanje Moskve, strane su se dogovorile o primirju, ali danas je su borbe nastavljene.

Odnosi između dveju zemalja su veoma napeti, uglavnom zbog situacije oko Nagorno-Karabaha. Prošle godine, još jedna runda vojne konfrontacije završena je zaključenjem sporazuma korisnog za Azerbejdžan: Jermenija je vratila regije Kelbadžar, Lačin i Agdam; Ruski mirovnjaci su stacionirani u regionu.

Nakon toga je počelo razgraničenje, što je rezultiralo još jednom krizom, čiji se vrhunac odigrao u maju.

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA