Najnovije

POZITIVNIH DANAS 292: Zašto se ćuti koliko je od toga bolesnih?!

U poslednja 24 sata u Srbiji je na korona virus testirano je 9.236 osoba, od kojih je 292 pozitivno, dok su dve osobe preminule.

Darija Kisić Tepavčević (foto: Jutjub)

U istom danu na respiratorima je bilo 13 pacijenata.

Podsetimo da je juče od ukupno 9.709 testiranih osoba, pozitivno bilo 332 osobe, dok preminulih juče nije bilo.

Kada ovako gledamo, vest da je juče i danas na testiranju bilo oko 300 pozitivnih, deluje zastrašujuće za ljude koji ne misle svojom glavom. Jer ako je neko pozitivan NE ZNAČI da je i bolestan. U velikom broju slučajeva, a po svemu sudeći ubedljivo najvećem broju, ti pozitivni su asimptomatski nosioci virusa, te jedino što mogu da dobiju jeste imunitet.

Ćutanje o broju bolesnih ukazuje na to da je veoma mali broj onih koji su se zaista i razboleli. Sve ukazuje na to da je na delu veštačko održavanje straha od virusa tokom letnjeg perioda, to jest, virus je na respiratoru.

Ujedno, u prilog tome da je korona virus sezonskog karaktera, govori i to, da je u zimskom periodu bilo i po 8.000 slučajeva dnevno, uz rigorozne mere. Sada, bez ikakvog poštovanja mera u Srbiji ima navodno oko 300 pozitivnih, uz minimalan broj stvarno obolelih.

Uz to treba napomenutiu da je zdravstvo u Srbiji prema istraživanjima najkorumpiranija institucija, a slična situacija je i u svetu, te im nije za verovati. Pogotovo kada znamo da je ministar zdravlja kod nas neko ko je pominjan u procesu protiv zemunskog klana, kako neko ko je bio saradnik te kriminalne grupe. A na čelu SZO je čovek koji je u svojim “ranim radovima” vezivan za terorističku organizaciju.   

Inače, posle završene jučerašnje sednice Kriznog štaba na kojoj je odlučeno da se omogući davanje treće doze posebno rizičnim grupama obratila se dr Darija Kisić Tepavčević koja je istakla da ljudi koji imaju imuno dificijentna stanja bi trebalo da se vakcinišu i trećom dozom, šest meseci posle druge doze, jer im je dužina imuniteta od korone posle vakcinacije kraća.

- Treću dozu treba da dobiju osobe koje imaju različita hronična oboljenja, transplantirani, osobe na hemodijalizi, oni sa malignim oboljenjima, hronična oboljenja jetre, bubrega, pluća... U ovom momentu to je grupa koja je prepoznata da treba da im se pojača imunitet trećom dozom, koja treba da se da šest meseci posle druge doze - objasnila je ona.

Ona je apelovala na građane koji se još nisu vakcinisali da to urade. Kako je istakla 49, 7 odsto stanovnika Srbije vakcinisano je sa barem jednom dozom vakcine, a obe doze je primilo 47,6 odsto građana.

Ona je rekla da 52 opština imaju preko 50 odsto obuhvat vakcinacije. Po njenim rečima u ovu grupu priključili su se Pančevo, Gadžin Han i još neke druge opštine. U osam jedinica obuhvat vakcinacije je ispod 30 odsto.

Šta je Krizni štab odlučio, čitajte OVDE.

Izvor: Blic, Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA