Najnovije

STISKA USNE, LOMI PRSTE... Ekspert FBI analizirao Vučića: "Vidim sedam znakova, to je školski primer..."

DŽo Navaro, nekadašnji FBI agent i ekspert za neverbalnu komunikaciju, nastavio je da na Tviteru analizira predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji prilikom svog obraćanja javnosti pravi grimase, stiska ruke, uzdiše i koristi se mnogim drugim neverbalnim načinima komunikacije.

Vučić pokazuje nelagodnost (foto: Tviter)

Tako je danas na Tviteru objavio video predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji se na nedavnoj konferenciji za medije grči od nelagodnosti kada čuje glas novinarke N1 Žakline Tatalović, te je Vučića u tvitu opisao kao "školski primer nelagodnog ponašanja".

Naveo je u prvom obraćanju da Vučić jasno pokazuje svih sedam znakova nelagodnosti, međutim u narednoj objavi je ponovo analizirao njegovu facijalnu ekspresiju, istakavši da je tu i više od sedam znakova nelagodnosti.

- Kao što sam i obećao, evo neverbalnih znakova nelagodnosti. I da, ima ih više od sedam - napisao je DŽo Navaro.

Sudeći po analizi nekadašnjeg FBI agenta, neverbalni znaci nelagodnosti kod predsednika Srbijs su skupljanje obrva, stiskanje usana, podignuta ramena, obrazi su mu porumeneli, lomljenje prstiju, stisnuti mišići podlaktice, spuštena brada...

A zatim se nadovezao na tvit Žakline Tatalović prilikom posete vojnicima u društvu ministra odbrane Nebojše Stefanovića, te je opisao vojnika koji stoji pored Vučića, a koji, kako kaže, pokušava da skrene pažnju sa predsednikovog govora.

- Gledajte vojnika koji nosi beretku s desne strane, imajte na umu kako se oči okreću napred-nazad, a grudni koš se izdvaja kad se ubrza govor. Skreće pažnju s govornika i pokazuje svoju zabrinutost - napisao je Navaro.

Konferencija za medije koja se vidi na snimku održana je u kasarni u Pančevu, samo nekoliko dana posle hapšenja Belivuka, u februaru ove godine. Svi novinari su stajali s Vučićeve leve strane, što objašnjava i pogled vojnika. Vučić ne gleda u Žaklinu Tatalović koja prva postavlja pitanje o Belivukovom hapšenju, već okreće glavu ka stepeništu, s druge strane.

DŽo Navaro je dvadeset pet godina radio za FBI kao specijalni agent za procenu ponašanja i kontrašpijunažu. Danas je jedan od vodećih svetskih eksperata za neverbalnu komunikaciju i savetnik najvećih multinacionalnih kompanija. Vanredni je profesor na Univerzitetu Sejnt Leo a često drži predavanja i na Harvardskoj poslovnoj školi.

Napisao je trinaest knjiga. Šta nam svako telo govori njegovo je najpoznatije delo, prevedeno na dvadeset devet jezika.

Zašto Ana Brnabić kaže da predsednik Vućić nije ubijao, čitajte OVDE.

Izvor: Direktno

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA