Najnovije

TEROR TRAJE! MUP suspendovao i goni predsednika sindikata policije, borca protiv prisilne vakcine! Izgovor je bedan!

U jeku borbe vlasti za prinudnu vakcinaciju neproverenim vakcinama protiv kovida-19 koje imaju samo privremene dozvole za upotrebu, Ministarstvo unutrašnjih poslova je suspendovalo i pokrenulo krivičnu prijavu protiv jednog od najglasnijih boraca protiv takvog načina sprovođenja vakcinacije, Gliša Vidovića, predsednika Sindikata policije "Sloga".

Glišo Vidović (foto: Fejsbuk/Sindikat Sloga)

U rešenju donetom u utorak 27. jula 2021. godine, piše da se policijski službenik MUP-a, Odeljenja policije Policijske uprave u Užicu “privremeno udaljuje iz Ministarstva unutrašnjih poslova, sa 27. 07. 2021. zbog pokrenutog disciplinskog postupka. Tu se poziva na Zaključak MUP-a i “tešku povredu službene dužnosti”.

Rešenje o suspenziji

A u pomenutom zaključku se navodi da je Glišo Vidović do današnjeg dana “disciplinski nekažnjavan”. To govori u prilog da je bio uzoran policajac tokom čitave karijere, međutim, njemu se sada na teret stavlja da je u svojstvu lidera Sindikata Sloga iz Užica pretio pravnici “Puteva Srbija” povodom nekog spora oko sindikalaca. On joj je, prema njenom svedočenju, rekao da će pisati i pokretati odgovarajući postupke, te da je “lak na obaraču”. 

Zaključak MUP-a

Vidović je međutim, na saslušanju, kao osumnjičeni za krivično delo ugrožavanja bezbednosti, izjavio da je rekao da je “lak na potezanju olovke” i da će pisati krivične prijave i pokretati druge postupke. 

Zapisnik sa saslušanja

Jasno je već iz same izjave pravnice da optužba “lak na obaraču” nikako ne ide u kontekst onoga što je sama rekla da je Vidović rekao, a to je pisanje i pokretanje postupaka. Očigledno je bila reč o potezanju olovke, a ne potezanju pištolja. Ipak, vlasti su jedva dočekale da iskonstruišu fabrikovanu krivičnu prijavu protiv Vidovića.

Motiv je lako pronaći, jer je pre nekoliko dana upravo Vidović kao lider sindikata Sloga, pravnim putem naterao v.d. direktora užičke bolnice da povuče odluku o zabrani ulaska nevakcinisanim medicinskim radnicima koji se vraćaju sa odmora ili bolovanja bez PCR testa. Time je zabo prst u oko režimu koji, kršeći Ustav Srbije, pokušava da natera svo stanovništvo Srbiju na obaveznu vakcinaciju eksperimentalnim vakcinama čije dejstvo ćemo tek saznati u godinama koje dolaze. Zato režimu najveći problem predstavljaju zaposleni u zdravstvu, koji ni sami ne veruju kovid vakcinama.  

Naravno, kako niko ne može biti otpušten ili na drugi način da trpi zbog zakonite sindikalne delatnosti, sve ukazuje na to da je ova krivična prijava isfabrikovana kako bi se otupela oštrica borbe protiv prisilne vakcinacije. Podsetimo samo da je i lažno prijavljivanje krivično delo.

Na koji način je Vidović pobedio direktora užičke bolnice i dao recept za ostale, čitajte OVDE.

Izvor: Pravda, N.B., Foto dokumentacija: Sindikat Sloga

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA