Najnovije

Podrška Višegradske grupe sporazumima sklopljenim u Skoplju

Zemlje članice Višegradske grupe pozdravljuju sporazume koje su u Skoplju potpisale Srbija, Severna Makedonija i Albanija. Ministri spoljnih poslova Mađarske, Češke, Slovačke i Poljske naveli su da veruju da će tako čvrsta saradnja zemalja Zapadnog Balkana doprineti stabilnosti i razvoju regiona.

Edi Rama, Aleksandar Vučić i Zoran Zaev. (Foto: Jutjub)

„Zemlje Višegrada i dalje podržavaju ubrzanje procesa proširenja Evropske Unije“, naveli su mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto, češki Jakub Kulhanek, slovački Ivan Korčok i poljski ministar Zbignjev Rau.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijeri Severne Makedonije i Albanije Zoran Zaev i Edi Rama potpisali su u Skoplju tri dokumenta koja će olakšati trgovinu u regionu i omogućiti jedinstveno tržište rada, ali i međusobnu pomoć u vanrednim sitaucijama.

Lideri tri zemlje potpisali su na regionalnom ekonomskom forumu, u okviru inicijative „Mini Šengen“, Memorandum o razumevanju o saradnji na olakšanju uvoza, izvoza i kretanja robe na Zapadnom Balkanu, Memorandum o razumevanju o saradnji u vezi sa slobodnim pristupom tržištu rada na ZB i Sporazum o saradnji u zaštiti od katastrofa na ZB.

Novo ime za „Mini Šengen“ je „Otvoreni Balkan“, dogovoreno je u Skoplju.

Izrael optužio Iran za napad na tanker, na potezu Teheran! Više o tome OVDE.

Izvor: FoNet

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA