Najnovije

ZELENSKI SE POKLONIO AMERIČKOM RAZARAČU: Brani nezavisnost kupovinom od SAD (FOTO/VIDEO)

Danas, na Dan nezavisnosti SAD, Vladimir Zelenski je ne samo jedan od prvih koji je na Tviteru čestitao domaćinima iz Vašingtona, već je došao i da se pokloni američkom razaraču Ros, koji je stacioniran u luci Odesa.

Zelenski na razaraču (Foto: Predsedništvp Ukrajine)

Rekao je da će već 2022. godine SAD „početi da prebacuju“ borbene čamce Mark VI u Ukrajinu.

„Ukrajina, zajedno sa SAD, Velikom Britanijom, Republikom Turskom i mnogim našim prijateljima i drugim zemljama, aktivno sprovodi zajedničke velike projekte za nadogradnju brodskog osoblja, razvoj savremene pomorske infrastrukture, obuku osoblja ... posebno, sledeće godine, američka strana započinje prenos Ukrajine brzih borbenih čamaca Mark VI“, rekao je Zelenski.

Pored toga, Ukrajina očekuje da će u bliskoj budućnosti dobiti turske bespilotne letelice Bajraktar. Oni će, prema Zelenskom, biti predati pomorskoj avijaciji.

Dodao je da ukrajinska vojska, koja će upravljati ovim bespilotnim letelicama, već završava odgovarajuću obuku u Turskoj.

Popevši se na razarač, Zelenski je nazvao simboličnim to što se isti dan slave Dan ukrajinske mornarice i Dan nezavisnosti Sjedinjenih Država, čestitajući Amerikancima ovaj praznik.

„Verujem da su ova dva događaja povezana. Napokon, danas Ukrajina brani svoju nezavisnost, suverenitet i teritorijalni integritet na istoku. I verujemo da ćemo zahvaljujući podršci naših partnera, SAD, kako na kopnu, tako i na vodi i u vazduhu, biti u mogućnosti da svoju nezavisnost odbranimo sigurnije i uspešnije“, rekao je Zelenski.

Da li NATO može da pobedi Rusiju na Crnom moru, saznajte OVDE,

Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA