Najnovije

Novo u Vulkanu: „Rivalke Versaja“ za sve ljubitelje prošlih vremena

Ukoliko ste ljubitelj priča smeštenih u prošla vremena, raskošne istorijske pozadine i dvorskih intriga, ljubavno-istorijski roman "Rivalke Versaja" obeležiće leto pred vama. Zakoračite u svet francuskog kraljevskog dvorca u svoj njegovoj gordosti, pošasti i slavi kroz priču o jednoj od najvećih lepotica svog vremena.

Foto: Vulkan

Istražujući detalje iz života francuskog kralja Luja XV, autorka romana Sali Kristi naišla je na priču o sestrama Nel. I tako je nastala ova knjiga.

Radnja romana "Rivalke Versaja" smeštena je u Francusku 1730. godine. Kralj Luj XV je naočit dvadesetogodišnji mladić koji mnogo obećava i raspolaže celokupnom moći sveta. U Parizu, na vašaru u Bulonjskoj šumi, jedna devojka susreće svoju sudbinu u obliku proročanstva i kreće na putovanje koje će je dovesti do visina koje je malo žena doseglo i baciti u dubine u koje se malo žena usudilo da zađe.


Godinama kasnije, Mari En, najmlađe od ozloglašenih sestara Nel i kraljeve najdraže ljubavnice, više nema: mesto kraljeve miljenice je upražnjeno. Pomoću veza, sreće i malo spletkarenja, lepa Žana Antoaneta Poason prokrčiće sebi put do Versaja i kraljevog zagrljaja, a tu će i ostati skoro dvadeset godina i vladati Francuskom i kraljevim srcem.

Izvor:Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA